DAMIR KRSTIČEVIĆ PRIJAVLJEN ZA RATNI ZLOČIN! Terete ga za ubojstvo preko 80 srpskih civila

214

Hrvatski ministar obrane i potpredsjednik hrvatske vlade Damir Krstičević, proživljava teške trenutke.

Nakon afere s neuspjelom kupnjom aviona koja se još nije niti počela hladiti, protiv njega je srbijanski odvjetnik Dušan Bratić podnio kaznenu prijavu za ratne zločine, izvještava beogradska Politika.

Krstičevića se, naime, tereti zbog sumnje da je 1995. godine sudjelovao u ubojstvu 81 civila srpske nacionalnosti.

Politika prenosi tvrdnje da je Krstičević bio zapovjednik 4. gardijske brigade Hrvatske vojske koja je sudjelovala u raketiranju kolone srpskih izbjeglica u mjestu Bravnice, kod Jajca, u BiH, 12. i 13. rujna 1995.

Po pisanju lista srpski civili ubijani su pucnjima iz vatrenog oružja i ispaljivanjem raketa iz raketnog bacača na izbjegličku kolonu koja se kretala putem Donji Vakuf – Jajce.

Bratić u kaznenoj prijavi tvrdi da su Krstičević i suučesnici čija se imena ne navode u agencijskoj vijesti počinili dva kaznena djela – ratni zločin protiv civilnog stanovništa i ratni zločin protiv ratnih zarobljenika.

Podsjetimo, odvjetnik Dušan Bratić nedavno je podigao kaznenu prijavu i protiv dvojice hrvatskih pilota zbog sumnje da su 8. kolovoza 1995. godine raketirali izbjegličku kolonu u mjestu Svodna kod Dvora na Uni, a protiv kojih srbijansko tužiteljstvo naknadno pokrenulo istragu.

dnevno.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *