“Dan crvenih haljina” podržale predstavnice Grada

424

Kampanji javnozdravstvenog karaktera “Dan crvenih haljina” pokrenutu s ciljem podizanja svijesti o moždanom udaru kod žena, koja se već tradicionalno održava prvi petak u veljači priključile su se zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić i pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž.

 

„Go Red for Women“ međunarodna je akcija posvećena prevenciji, dijagnostici i kontroli kardiovaskularnih bolesti, što uključuje bolesti krvnih žila srca i mozga kod ženske populacije. Tako su uz predstavnice Grada obilježavanju  “Dana crvenih haljina” nazočile i medicinske sestre Doma zdravlja koje su odjenuvši se u crveno, željele skrenuti pozornost na iznimno visoke brojke smrtnosti kod žena te ih ovim činom potaknuti da brinu o svom zdravlju. Također, kao znak podrške točno u 12 sati u zrak je pušteno pedeset crvenih balona.

 

“Danas smo se ovdje ispred crkve sv. Vlaha okupili kako bismo i ove godine podsjetili na važnost zdravog života. Svim djevojkama i ženama neka današnji dan bude motiv da više promišljaju o svakodnevnim navikama, rutinama i potrebi kretanja koje mogu doprinijeti kvaliteti života u svakom smislu, mentalnom i fizičkom” – kazala je u ovoj prigodi zamjenica Tepšić.

 

Podsjetimo, “Dan crvenih haljina” organizira Hrvatski liječnički zbor – Hrvatsko neurološko društvo, a ove će se godine u akciju diljem zemlje uključiti i hrabre žene koje su preboljele moždani udar. Na taj način zajedno žele upozoriti na specifičnosti moždanog udara u žena, skrenuti pažnju na pogubne posljedice zanemarivanja simptoma i na potrebu promjene načina života.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *