DAN OPĆINE KONAVLE: Potpisan ugovor vrijedne investicije od 15 milijuna kuna

572

U Konavlima se danas obilježava Dan Općine  i 25.obljetnica oslobođenja krajnjeg juga. No, na današnji dan potpisan je i ugovor investicije vrijedne skoro 15 milijuna kuna za izgradnju kanalizacijskog sustava Gruda. Istovremeno, potpisan je i ugovor o sufinanciranju projekta kanalizacijskog sustava Molunat koji je u pripremi. Radovi na izgradnji ovog projekta koji je od iznimne važnosti za Općinu Konavle, krenuli s današnjim danom.

-Danas zajednički otvaramo radove vrijedne 15 milijuna kuna na gradnji kanalizacije Gruda zajedno s biljnim uređajem koji će omogućiti zbrinjavanje otpadnih voda i omogućiti sigurno bolje kvalitete života ovih ljudi na krajnjem jugu Hrvatske. Nećemo zaboraviti ni još južnija područja tako da od iduće godine planiramo ulaganja za izgradnju kanalizacije na području Molunta i dodatnu vodoopskrbu i gradnju za mehaničko pročišćavanje na tom području što će osim čistijeg mora omogućiti gospodarski razvitak tog područja – kazao je Zoran Đuroković, generalni direktor Hrvatskih voda.

Osim izgradnje kanalizacijskog sustava Gruda, dogodine kreće i izgradnja kanalizacije u Moluntu, čija gradnja je bitna pretpostavka za prosperitet Molunta, koji je prema riječima načelnika Lasića, drugo turističko mjesto u Konavlima.  

-Danas je 25 godina oslobođenja Konavala, 25 godina života u slobodi. Popaljene Konavle, obnovljenje Konavle danas. Zahvalan sam hrvatskoj vladi i Hrvatskim vodama što su prepoznali ovaj projekt – kazao je Božo Lasić, načelnik Općine Konavle. 

Ministar Medved čestitao je mještanima Konavala, 25. obljetnicu oslobađanja i Dan Općine, te je čestitao i Hrvatskim vodama i Općini Konavle na značajnom projektu koji se usuglasio to jest potpisao ugovor u vrijednosti od 15 milijuna kuna. 

-Time Vlada Republike Hrvatske šalje jasnu poruku pa i simbolično na današnji dan za ovaj kraj juga Hrvatske koji je bio okupiran i spaljen. Iznimno snažna poruka 25 godina poslije od oslobađanja, Vlada prepoznaje strateške projekte, infrastrukturne projekte i za opstojnost ovog područja za njegovu održivost, turistički razvoj. Raduje me da se ovaj projekt nastavlja i prema krajnjem jugu – zaključio je Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *