Danas počinje Festival soli u Stonu!

387

Svečano otvaranje 2. Festivala Soli počinje u 19:30 u tvrđavi Kaštio otvaranjem izložbe fotografija “Baci kibic” Sandre Vuletić, kojoj je ovo prva samostalna izložba. Motivi fotografija vezani su uz Stonski kraj, običaje i Solanu.

Od 20 sati, u samoj Solani, počinje program Vino, sol i jazz, koji uključuje vinske degustacije i koncert jazz dvojca Sara & Jappa.

Event Lab je pripremio dvije vinske priče. Sommelierski duo Siniša Lasan i Ksenija Matić posvetit će se tako predstavljanju ljetnog osvježenja kroz odabrana ružičasta vina iz vinogorja Dubrovačko-neretvanske županije, kao i predstavljanju plavaca te sljubljivanju s čokoladom začinjenom cvijetom stonske soli, u suradnji s Poeticacao.

Za glazbeni dio zaduženi su Sara & Jappa, otac i kći koji oduševljavaju romantičnim jazz izvedbama “klasika” 40-tih i 50-tih godina, poput pjesama Ette James, Elle Fitzgerald, Franka Sinatre itd. Sara Brodarić je pobjednica nagrade žirija na Večerima francuske šansone, a pjevala je s Lukyjem, TBF-om, Dječacima, Klapom Libar… Željko Brodarić Jappa poznat je kao frontmen legendarne grupe Metak (Da mi je biti morski pas), a producirao je albume raznim izvođačima kao što su Đavoli, Crvena Jabuka, Haustor itd.

Također, sutra, kao i svaki dan festivala od 18 do 22 sata, bit će otvoren Sajam tradicionalnih proizvoda – Hrvatski otočni proizvod Pelješac, na kojem će posjetitelji moći pronaći i kupiti autentične pelješke domaće proizvode poput vina, likera, slastica itd.

Cijeli raspored Festivala Soli Ston 2018. možete pronaći na Facebook stranici Festival soli.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *