Dani kulturne baštine u Dubrovačkim knjižnicama

245

Na poticaj Grada Dubrovnika u rujnu se održavaju Dani kulturne baštine budući da je 2018. Proglašena Europskom godinom kulturne baštine.

Cilj je potaknuti ljude na istraživanje bogate i raznovrsne kulturne baštine Europe, slaviti, razumijevati i štititi njezinu jedinstvenu vrijednost te promišljati o mjestu koje kulturna baština zauzima u životu svakog pojedinca. Svojim programima i Dubrovačke knjižnice doprinijet će podizanju svijest javnosti o važnosti i značaju kulturne baštine u europskom, regionalnom i nacionalnom kontekstu.

     Program Dubrovačkih knjižnica:

 

  1. 9. 2018. u 10:00 – Čitaonica Narodne knjižnice Grad

     Radionica izrade lijerice pod vodstvom gospara Nika Trojića. Sudjeluje učenici OŠ Marina Getaldića, a svi zainteresirani su dobrodošli.

 

  1. 9. 2018. u 17:00 – Ogranak Mokošica

     Radionica izrade starih novčića od glinamola.

 

  1. 9. 2018. u 17:00 – Ogranak Mokošica

    Radionica izrade nakita od žice.

 

  1. 9. u 9:30 – okupljanje u prizemlju Narodne knjižnice Grad

    Restauratorske priče : „Zidno slikarstvo – sakralni i stambeni prostori u Dubrovniku“ / stručno vodstvo Ane Požar Piplice – obilazak Biskupske palače, Franjevačkog samostana Male braće te palača Kerša i Bizzaro.

 

  1. 9. u 17:30 – Ogranak Lapad

    Predstavljanje slikovnice Mata i Fany Bilić „Priča o Stonu“ uz radionicu izrade kućica od gipsanih kocki. Sudjeluju učenici OŠ Lapad,  a svi zainteresirani su dobrodošli.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *