DETALJI TEŠKE PROMETNE NESREĆE KOJA SE DOGODILA JUČER NA KORČULI

578

Obavljenim očevidom teške prometne nesreće koja se dogodila jučer, 26. kolovoza, oko 2,40 sati u mjestu Brna na Korčuli, utvrđeno je da je do nesreće došlo kada je 51-godišnji motociklist, krečući se u pravcu mjesta Brna, izlaskom iz zavoja, zbog neprimjerene brzine kretanja, izgubio nadzor nad motociklom, prešao na suprotnu kolničku traku i u naglom kočenju udario u betonski potporni zid. Uslijed udara motociklist je pao na tlo i u klizanju udario u parkirane motocikle, dok je motocikl udario u betonski potporni zid. Motociklist je smrtno stradao na mjestu događaja.

Očevidom je rukovodio oćinski državni odvjetnik.

 

U jutarnjim satima jučer, 26. kolovoza, oko 6,50 sati, u Konavlima je došlo do prometne nesreće u kojoj je teže ozlijeđena jedna osoba.

Nesreća se dogodila kada se 19-godišnjak, prije stjecanja prava na upravljanje, osobnim vozilom dubrovačkih registracijskih oznaka kretao u pravcu mjesta Čilipi te je, zbog brzine neprimjerene stanju kolnika koji je bio mokar i sklizak, izgubio kontrolu nad vozilom i udario u metalnu armaturnu mrežu, a potom i u betonsko postolje stupa javne rasvjete, nakon čega je vozilom sletio ispod kolnika u provaliju na dubinu od oko 1,5 metar, prevrnuvši se na krov.

Ozlijeđeni vozač je prevezen u dubrovačku bolnicu gdje je zadržan na daljem liječenju.  

 

Na autocesti A-1 u tunelu Šubir presretačem izmjerena brzina od 211 km/h

 

Na dijelu autoceste A-1 kroz tunel Šubir, jučer, 26. kolovoza, oko 16,10 sati,  policijski službenici Policijske postaje Metković, zaustavili su 25-godišnjeg državljanina Crne Gore, vozača osobnog vozila marke Lamborghini, koji se spomenutim tunelom kretao brzinom od 211 km/h (umanjeno za 10%-190 km/h), a gdje je dozvoljena brzina kretanja 100 km/h.

Vozač se kretao u pravcu Splita, a zbog prekoračenja brzine za čak 90 km/h kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 5.000 kuna i zaštitnom mjerom vremenskog ograničenja korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju RH.

 

Tjedno izvješće za promet

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je  26 prometnih nesreća, od kojih dvije prometne nesreće u kojima su smrtno stradale tri osobe i 13 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su tri osobe teže, a 17 ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je 11 prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 687 represivnih mjera od kojih izdvajamo 337 mjera poduzetih zbog prekoračenja brzine, 39 mjera zbog ne korištenja sigurnosnog pojasa, 70 prekršaja nepropisnog zaustavljanja i parkiranja, 71 prekršaj zbog nepropisnog pretjecanja i 18 mjera poduzetih prema vozačima koji su vozilom upravljali pod utjecajem alkohola.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *