ĐINO I MIRA DABELIĆ PROSLAVILI 62. GODIŠNJICU BRAKA: Bila je to ljubav na prvi pogled

3011

Danas sve rjeđe možemo pročitati kako netko slavi srebrni pir, zlatni, a ovaj par je nadmašio čak i onaj dijamantni! Gospar Đino i gospođa Mira Dabelić u braku su već pune 62 godine!

-Kad sam je vidio, odma sam se zaljubio! Bila je mlada, imala je tek sedamnaest. Bila je to ljubav na prvi pogled, priča nam gospar Đino. Dodaje kako su se on i njegova Mira upoznali u Splitu dok je služio mornaricu, a ona radila kao frizerka.

Nakon dvije godine vjeranja, uzeli su se.

-Kad smo se oženili, doveo me na Lokrum. On je vozio barku, a ja nisam imala pojma ni o moru ni o barkama. Ali, slagali smo se. Živjeli smo u velikoj zajednici na otoku, ali slagali smo se, priča njegova životna družbenica.

Nije, kako kaže gospođa Mira, bilo lako jer su se svake godine od 1. rujna do 1. svibnja selili u grad i bili podstanari dok je djeci bila škola. Vraćali su se na Lokrum onda kad bi se vratila i brodska linija. Tako su živjeli sve do 1973. kada su dobili stan od Đinovog poduzeća u Čokolinu.

Bračni par Dabelić ima dvoje djece, sina i kćer, petoro unučadi, jedanaest praunučadi i dvanaesto praunuče na putu.

Pitali smo ih što je ključ sretnog i dugovječnog braka.

-Razumijevanje je najvažnije, treba nekad malo i popustit, kazala je gospođa Mira, a gospar Đino je dodao uz smijeh: -Neka se ugledaju u nas i bit će sve ok!

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *