DIRLJIV OPROŠTAJ: Splićani palili baklje, brodovi oglasili sirene za Mateja Periša. Otac Nenad poslao emotivnu poruku

307

Jučer je u Splitu sahranjen Matej Periš. Pokopan je na Lovrincu, a ispratili su ga najuži krug rodbine i prijatelja, kako je zatražio njegov otac – bez velike medijske pompe. Njegovi su prijatelji organizirali oproštaj koji je počeo na splitskoj rivi. Brodice su napravile špalir u blizini splitske Trajektne luke. Na simboličan način sugrađani su željeli Mateju, koji je radio kao skiper, odati počast te se od njega oprostiti. U splitskoj kruzerskoj luci okupilo se 20-ak brodova uključujući i jedan veći jedrenjak.

23.05.2022., Split – Prijatelji pokojnog Mateja Perisa oprostili su se od njega spalirom brodica i bakljadom pred splitskom lukom.
Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL

Obratio se Matejev otac s broda. Zahvalio se svima i poručio da su svi pokazali veliko srce, a zatim je poveo zajedničku molitvu “Oče naš”. – Hvala vam svima, pokazali ste veliko srce. Ovakva potpora čovika čini čovikom – rekao je Nenad Periš.

– Osjetili smo da to trebamo napraviti, a sigurni smo da bi i on to volio nakon tisuća i tisuća poruka i lijepih riječi koje su mu na društvenim mrežama ostavljali njegovi Splićani, kao i građani diljem zemalja regije. Želimo ga dostojanstveno ispratiti, u nadi da će zauvijek biti tu među nama i gledati nas s nekog boljeg i ljepšeg mjesta. Hvala mu što je bio prijatelj kakvog smo samo poželjeti mogli. Nitko od nas nikad ga neće zaboraviti – rekao je sinoć za Slobodnu Dalmaciju jedan od prijatelja Mateja Periša.

Od Mateja se oprostio i Beograd. U ponedeljak navečer na Savskoj promenadi u Beogradu okupili su se građani koji su uputili posljednji pozdrav Splićaninu. U spomen na mladića koji je danas sahranjen u rodnom Splitu, Beograđani su pustili crvene i bijele balone te cvijeće niz vodu i zapalili svijeće za Mateja u blizini kluba “Gotik” gdje je kobne noći nestao.

IZVOR: vecernji.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *