Dječak (13) je popio čak litru energetskog pića? ‘Moguće da njegovo srce to nije moglo podnijeti’

861

Prije nekoliko dana u u Zagrebu je preminuo 13- godišnji dječak. Išao je u kino s prijateljima gdje je navodno popio veće količine energetskog pića. Kada su se vratili u kvart, trčali su oko zgrade, a dječak se samo srušio. Kada ga je Hitna pomoć odvezla u KBZ Zagreb, ultrazvuk srca pokazao je miokardiopatiju, odnosno oštećenje srčanog mišića. Unatoč dugotrajnoj reanimaciji, doktori na Rebru nažalost, nisu  ga uspjeli spasiti.

Preminuo zbog kardiomiopatije

Prim. dr. Milivoj Novak, pomoćnik ravnatelja KBC Zagreb i šef dječje intenzivne, potvrdio je za 24sata da je dječak preminuo zbog kardiomiopatije, odnosno bolesti srčanog mišića. Navodno nitko prethodno nije znao da dječak ima tu bolest.

Kako je za 24sata rekao dr. Novak, sjeća se da je netko u bolnici spomenuo da je dječak popio oko litru energetskog pića, no liječnici nisu mogli potvrdili da je to direktno povezano sa smrću dječaka.

Moguće da bolesno srce nije moglo podnijeti tu količinu kofeina

Ipak, dr. Novak kaže kako je moguće da je problem bio u količini kofeina iz energetskog pića, koju dječakovo bolesno srce nije moglo podnijeti.

net.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *