Dobrodošli na još jedan Dančarski plivački maraton!

540

Dragi prijatelji Danača, rekreativci, daljinski plivači, triatlonci, gledatelji, roditelji s djecom, gledatelji sa ili bez djece,  posjetitelji – svi vi koji se možete naći i u više nabrojanih „škrabica“:

dobrodošli na još jedan Dančarski plivački maraton, i to već 11., koji će se održati sljedeću subotu, 3. kolovoza 2019. na našoj ljubljenoj plaži (mada je puno više od toga) – D A N Č E.

Kao i ranijih godina, plivati će se tri utrke:

–        rekreativna po uvali Danče, oko označenih bova,

–        glavna utrka Danče – uvala Miramare (okret ispod Hotela Bellevue) – Danče (cca 1750m)

–        te najveselija utrka – ona dječja, za sve najmlađe Dančarice i Dančare i sve njihove prijatelje i prijateljice iz cijeloga svijeta koji se to jutro nađu na Dančama.

Par tehničkih informacija:

Start rekreativne i glavne utrke je zajednički i to u 10h ujutro, s tim da se sudionici jedne i druge utrke trebaju pravilno pozicionirati (prema uputama Organizatora)  na startu/pojedinoj prugi, kako ne bi došlo do (previše) sudara sudionika.

Start dječje utrke je oko 11h ujutro, nakon što se vrati i posljednji plivač sa glavne utrke.

Potrebno je doći ranije na Danče, registrirati se i upisati broj na rame, te pozorno saslušati „briefing“ organizatora, kako ne bi odlagali vrijeme starta, kako bi se otklonila sva možebitna pitanja, i kako bi bili upućeni u pravila i tako izbjegli diskvalifikacije.

Svoje prijave za utrke na kojima želite sudjelovati obavite online preko www.Dance.hr, biti će moguće prijaviti se i na samim Dančama prije utrke, najkasnije do 09:30 – ali molimo vas da prijave obavite elektronskim putem preko naše stranice, kako bi izbjegli gubitak vremena. Prilikom dolaska za stol za registracije navedite jeste li se prijavili online ili ne, te ćete potom dobiti svoj broj upisan na ramena.

SVE SE UTRKE PLIVAJU NA VLASTITU ODGOVORNOST I ORGANIZATORI NE PREUZIMAJU ODGOVORNOST ZA BILO KAKVU ŠTETU KOJA MOŽE NASTATI ILI PO ZDRAVLJE ILI PO IMOVINU NATJECATELJA TIJEKOM SAMOGA TRAJANJA DOGAĐANJA NA DANČAMA.

Svaki natjecatelj samom prijavom na dančarski plivački maratonpotvrđuje da je zdravstveno spreman na daljinsko plivačko natjecanje te preuzima punu odgovornost koja nije prenosiva na Organizatora ni u slučaju više sile – prijavom na samo natjecanje, bilo putem web stranice www.dance.hr ili osobno na Dančama – smatra se da prihvaća ovo pravilo i u potpunosti se s njime slaže.

Par informacija za plivače u rekreativnoj i glavnoj utrci:

U pratnji ćemo imati barke, koje štite područje plivanja od prolaza drugih plovila.

Zabranjeno je BILO KAKVO kraćenje staze i vodi do automatske diskvalifikacije – potrebno je obići sve postavljene bove na plivačkoj stazi  pojedine utrke, kako bi se vaš rezultat uvažio.

Prilikom okreta bove ispod Hotela Bellevue, potrebno je Organizatoru – sucu utrke viknuti svoj broj registracije te pokazati isti broj napisan na ramenu, kako bi se utvrdilo da ste doista pravilno obavili okret i kako bi vaš rezultat bio pravovaljan.

Natjecatelji ne smiju u tijeku natjecanja dotaknuti brod, veslo ili neku osobu (u brodu ili na moru), niti smiju upotrijebiti ikakvo pomagalo za plivanje. Iznimka je u slučaju  pružanja pomoći službene osobe (liječnika) s barke.

Zabranjena je upotreba plivačkih odijela – pliva se u klasičnim kupaćim kostimima M/F.

Nakon završetka utrke organizirana je dodjela medalja ukupno i po kategorijama, te diploma za sudjelovanje u dječjoj utrci, kao i prigodni tratamenat za sve sudionike utrka.

Pozivamo Vas na još jedno krasno subotnje jutro na mitskim Dančama, dođite, podržite natjecatelje, družite se, dovedite obitelj i donesite dobro raspoloženje sa sobom.

(Kao i šešire širokog oboda i kvalitetne zaštitne kreme protiv sunca sa visokim UV faktorom.)
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *