Dobroslavić na konferenciji Dani dobrog vjetra

493

U organizaciji udruženja Obnovljivi izvori energije Hrvatske te uz pokroviteljstvo Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja u Dubrovniku je otvorena konferencija Dani dobrog vjetra.

Konferencija je okupila brojne stručnjake iz privatnog i javnog sektora na domaćoj i međunarodnoj razini s ciljem promocije važnosti održivih izvora energije i važnosti energije vjetra.

U otvorenju konferencije sudjelovao je i župan Nikola Dobroslavić koji je istaknuo važnost događanja, ali i njegovu aktualnost.

‘Svjedočimo koliko je ova konferencija aktualna u trenutku u kojem se događa zbog situacije u Ukrajini. Ono na čemu Europska unija godinama inzistira svakako su održivi izvori energije i ja moram istkanuti i kako Republika Hrvatska, ali i Dubrovačko-neretvanska županija idu u tom smjeru. Mi imamo dva vjetroparka na području naše županije, no u svom prostornom planu predvidjeli smo još područja za razvoj takvih projekata i kao županija smo otvoreni za takve investicije’, rekao je, između ostaloga, župan Nikola Dobroslavić.

Sudionike konferencije uvodno su pozdravili i direktorica udruženja Obnovljivi izvori energije Hrvatske Maja Pokrovac, direktor organizacije WindEurope Giles Dickson, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković te državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Ivo Milatić.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *