Drugi koncert Ružice Koncul izazvao ovacije publike

492

U suradnji Umjetničke škole Luke Sorkočevića i Dubrovačkih knjižnica, a u sklopu programa ”Ljeto u knjižnici”, pijanistica Ružica Koncul izvela je svoj drugi klavirski recital ”Ura od Chopina” u Saloči od zrcala, 1. srpnja.

Kroz skladbe poljskog skladatelja Frederica Chopina (1810. – 1849.), Koncul je publiku provela spektrom emocija; sjeta, melankolija, tuga, bol, zaigranost, nježnost, opijenost… Publika ju je stoga nagradila velikim pljeskom zbog čega se dva puta vraćala na bis.

Ružica Koncul rođena je 1983. u Dubrovniku. Osnovno i srednje glazbeno obrazovanje stekla je u UŠ Luke Sorkočevića. Klavir je učila u klasi prof. Sunčice Grego. Diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu , u klasi prof. Đorđa Stanettija. Postdiplomski studij završava na Hochschule fuer Musik u Karlsruheu, Njemačka, u klasi prof. Michaela Uhde i Markusa Stange. Dobitnica je nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima. Usavršavala se na seminarima uglednih klavirskih pedagoga kao što su Rudolf Kehrer, K.H. Kaemmerling, Arbo Valdma, Martino Tirimo. Kao profesor klavira radila je u Zagrebu, Berlinu i Madridu. Od rujna 2020. poučava klavir u UŠ Luke Sorkočevića.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *