Državljani BiH zbog novih mjera iz straha bježe iz Hrvatske

546

Nakon što je Nacionalni stožer civilne zaštite Republike Hrvatske ponovno odlučio zatvoriti granice i uvesti dvotjednu karantenu za državljane BiH, mnogi državljani BiH koji nemaju dvojno državljanstvo pakuju kofere kako bi već u subotu napustili Jadransku obalu, piše avaz.ba

Državljani BiH tako se pitaju da li će i njihove vlasti uvesti neke kontra-mjere, a Slovenci najavljuju da će i svojim građanima koji ljetuju u Hrvatskoj uvesti 14-dnevnu samoizolaciju. Bosanci i Hercegovci se boje kako ne bi i vlasti BiH uveli takve mjere jer bi onda svi oni koji ljetuju na hrvatskoj obali, u povrtaku u svoju zemlju morali u samoizolaciju. 

Upravo radi toga, mnogi su državljani BiH odlučili prekinuti odmor u Hrvatskoj, a kolona vozila koja se stvorila na Graničnom prijelazu Doljani samo potvrđuje navedeno. Upravo radi toga, mnogi su državljani BiH odlučili prekinuti odmor u Hrvatskoj, a kolona vozila koja se stvorila na Graničnom prijelazu Doljani samo potvrđuje navedeno. 

Nakon što je Hrvatska ponovo zatvorila granice za bh. građane, mnogi Bosanci i Hercegovci koji nemaju dvojno državljanstvo spremaju se da već večeras napuste Jadran. 

No, ministar zdravstva Vili Beroš kaže kako BiH građani nemaju razloga za strah niti prijevremeno napuštanje Hrvatske. 

– Državljani BiH ili Srbije koji su prije stupanja novih mjera na snagu već došli na Jadran nisu dužni javljati se epidemiologu, ići u samoizolaciju niti raditi test na koronu – potvrdio nam je ministar Beroš.

Turisti iz BiH koji su već ovdje ne moraju, dakle, brinuti trebaju li se testirati, ići u samoizolaciju i slično.

24sata.hr
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *