Dubrovački branitelj: “Ako ne razumijete Ivana Penavu, pokušajte zamisliti život silovane Vukovarke kojoj se silovatelj smije u lice”

237

Da biste doživjeli i shvatili Vukovar trebali biste otići tamo i barem par dana pokušati živjeti Vukovar zajedno s Vukovarcima. Sve dok to ne napravite nemate pravo prigovarati gradonačelniku Ivanu Penavi na inicijativi za mirnim prosvjedom kojim bi se vladajućima poslala poruka da je potrebno što prije, a još za naših života, rasvijetlili sve zločine, suditi zločincima te, što je meni osobno možda i najbitnije, pronaći masovne i pojedinačne grobnice svih nestalih Vukovaraca i drugih koji su branili taj grad heroja.

Pokušajte samo zamisliti, dakle zatvorite oči i pokušajte sebi dočarati bol majke, supruge, kćeri, sina, oca ili brata bilo kojega nestalog branitelja ili civila iz Vukovara. Pokušajte živjeti život silovane Vukovarke pored koje svakodnevno prolazi silovatelj, koji ne da nije odgovarao za svoj zločin, nego se svojoj žrtvi smije u lice. Pokušajte živjeti životom onih čije najmilije su klali, strijeljali, na razne načine ubijali, mučili, silovali, a danas žive među tim koljačima i monstrumima koji se ponašaju kao da se nikada ništa nije dogodilo.

Pokušajte zamisliti da ste barem na jedan dan Lyliane Fournier, majka Jean-Michel Nicoliera, koja je iz rodne Francuske došla živjeti u Hrvatsku da bi bila bliže kostima svoga sina. Svoga nestaloga sina. Heroja čije kosti se još uvijek traže, a čiji egzekutor danas živi mirno u Srbiji. Znači samo jedan dan se stavite u njenu kožu u kojoj ona živi već gotovo 10000 (deset tisuća) dana i noći.

Ako uspijete onda će te shvatiti što zapravo želi Ivan Penava. Sve dotad šutite i ne serite.

p.s. Moj sin je prije desetak godina 18. studenoga navečer zapalio svijeću i pomolio se. Bilo mu je jedanaest godina i već je shvaćao. A vi?, napisao je na svom Facebook profilu dubrovački branitelj Braco Elezović.

Podsjetimo, HDZ-ov gradonačelnik Vukovara Ivan Penava u subotu je sve svoje sugrađane pozvao da 13. listopada izađu na ulice kako bi prosvjedovali protiv inertnosti državnih vlasti koje, kako tvrdi, i 27 godina nakon počinjenja najstrašnijih zločina u Vukovaru nisu učinile gotovo ništa da bi se pronašli i procesuirali svi počinitelji ratnih zločina.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *