DUBROVAČKI MUZEJI: ”Ni u kom pogledu nije prouzročena šteta na kulturnome dobru”

602
Nakon negodovanja građana o PVC prodajnom pultu na Dvoru, odnosno na Vratima od milosrđa i  naredbe gradonačelnika Frankovića da se isti ukloni do ponedjeljka u 16 sati, na svom Facebook profilu oglasili su se i Dubrovački muzeji. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:
”Prodajni pult za ulaznice Dubrovačkih muzeja premješten je na bočna vrata trijema, tzv. Vrata milosrđa u drugoj polovici studenog 2021. godine kad su stupile na snagu strože protuepidemiološke mjere. Pult je izrađen od punog drva u našoj preparatorskoj radionici za drvo. Kako bi biljeteri bili zaštićeni od vremenskih uvjeta i kako bi se poštovale epidemiološke mjere, gornji dio pulta izrađen je od kaljenog stakla.
Obzirom da se radi o pultu napravljenom od prirodnih materijala koji se za radnog vremena muzeja, prisloni na otvor vrata, i po završetku radnog vremena izmiče i vrata se zatvaraju, ni u kom pogledu nije prouzročena šteta na kulturnome dobru.
Kako su od danas ukinute mjere za sprječavanje širenja zaraze Covida 19, a dolaze nam topliji dani i ljepša vremena, svakako ćemo se po tom pitanju i mi bolje organizirati kao što smo se uostalom i dogovorili s gradskom upravom.
Tijekom ljetne sezone i dolaska organiziranih grupa, stvaraju se velike gužve pred glavnim ulaznim vratima Kneževa dvora pa je na ovaj način razdvojena prodaja ulaznica i kontrola vaučera i DUcarda, koja je do sad bila na istom mjestu i predstavljala je problem. Isto tako, pred nekoliko godina jedini izlaz iz Muzeja organiziran je kroz muzejsku prodavaonicu, prema Vratima od Ponte, kako bi se izbjegla gužva pri ulasku i izlasku posjetitelja u Knežev dvor.
Ispričavamo se ako je ovaj postupak izazvao određeno negodovanje kod naših sugrađana, što nam ni u kom slučaju nije bila namjera.”
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *