Dubrovačko-neretvanska županija dio Mreže regionalnih centara za ocjenu provedbe politika Europske unije

427

Dubrovačko-neretvanska županija jedna je od dvadeset odabranih regija Europske unije koja će, kao kontakt točka, sudjelovati u projektu savjetovanja i prikupljanja informacija o provedbi njenih politika.

Cilj pilot-projekta „RegHub“ u koordinaciji Europskog odbora regija je povećati uključenost gradova i regija u postupak donošenja politika Europske unije putem platforme kojom će se komunicirati iskustva te osmišljavati učinkovitije politike i približavanje Unije građanima. Glavne aktivnosti projekta bit će usmjerenost na poboljšanje postojećeg zakonodavstva Europske unije te pojednostavljenje i međuregionalna razmjena iskustava u provedbi i daljnjem razvoju zakonodavstva.

Pilot-projekt u cijelosti je financiran sredstvima Europske unije, a na njemu će raditi i službenici Dubrovačko-neretvanske županije. Projekt će trajati dvije godine te ukoliko se pokaže uspješnim uslijedit će sveobuhvatniji, dugoročni projekt koji će biti dostupan regionalnim i lokalnim vlastima iz svih država članica Europske unije.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *