DUBROVAČKO PRIMORJE: Stanovnici tvrde kako voda nije za uporabu, iz Vodovoda tvrde drugačije

950

-Vodu koju dobijamo u cisternama u Dubrovačkom primorju je katastrofa! Smrdi, nije za kuhanje i tuširanje, a kamoli za piće!, žale nam se stanovnici ove općine.

Poslali smo upit i načelniku Općine Dubrovačko primorje Nikoli Knežiću je li mu poznato je li voda ispitana prije nego je puštena u uporabu. Nikakav odgovor do danas nismo dobili.

Kontaktirali smo i predsjednika Općinskog vijeća, Vlaha Mozaru koji nam je kazao kako je upoznat s pritužbama stanovnika i kako će tome biti posvećena jedna od idućih sjednica Općinskog vijeća.

Zaprimili smo odgovor od Vodovoda koji prenosimo u cijelosti:

Voda koja se dijelu stanovnika Općine Dubrovačko primorje dostavlja putem cisterni uzima se iz sustava Slano-Nereze za kojeg Vodovod provodi uzorkovanje minimalno jednom mjesečno prema godišnjem planu uzorkovanja u skladu sa Zakonom o vodi za ljudsku potrošnju, a po potrebi i češće. Tako su u posljednja 4 mjeseca uzorci vode s tog izvorišta i raznih dijelova sustava uzimani 8. i 18. ožujka, 15., 27., 28., 29. i 30. travnja, 4., 5. i 19. svibnja te 16. lipnja i u svim slučajevima analizirani uzorci bili su sukladni uvjetima koji su propisani Zakonom o vodi za ljudsku potrošnju, što znači da je ta voda u redu i sigurna za ljudsku potrošnju.

Ujedno ističemo kako do danas Vodovod nije zaprimio niti jednu pritužbu sličnog sadržaja od strane stanovnika s područja Općine Dubrovačko primorje.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *