Dubrovčanin o medijskoj pompi i skupoći u Gradu

405

Na svom facebook profilu, dubrovački branitelj Braco Elezović duhovito se osvrnuo na medijsku pompu u kojoj se svake godine na početku sezone proziva Dubrovnik kao turistička destinacija, kao izuzetno skup grad.

“Brisat ću one koji dijele članke o skupom Dubrovniku, a vrlo vjerojatno im je neko od najbližih, možda dijete, možda neki od rođaka, ili barem netko koga znaju, došao u taj isti Dubrovnik zaradit svoju koricu kruha. Ti vjerojatno nisu bili dalje od naplatnih kućica na Lučkom, ali će uredno popljuvat sve ono južnije od tih istih naplatnih kućica. Jer je tam sve tak skupo.

Na primjer brisat ću i one koji dijele članke o morskim psima, krvoločnim meduzama, morskim ježevima koji jedu nejač, radioaktivnim ultra mega giga nuklearnim ribama koje harače samo u hrvatskom dijelu Jadrana, ogromnim temperaturama i olujama kakvih nema ni na Veneri, a što pobiše sve što gmiže, hoda, puzi, pliva i leti. Pa i turiste. Njih pogotovo.

Jer boli njih k…. što Dubrovnik puni proračun. I oni bi htjeli u grad ali im je skupo. Jebiga, nema više onih jeftinih socijalističkih odmarališta u koje je dolazila cijela osamnaesteročlana obitelj, od praunuka, do prababe, s bursama punim pašteta, a sve to na 12 rata preko sindikata, pa bi jedna takva obitelj zauzimala kvarat poštene plaže, zasrala je, zapišala, a sve to za 19,99 dinara po glavi za 14 dana. Nema narode, završena priča. Ni ja ne zimujem u švicarskim alpama. Ne zimujem ni u Zagrebu. Nemam para jebiga. Zimujem u Mokošici. Tu i ljetujem. Ali ne serem o Zagrebu ili po Švicarcima jer je tam sve tak skupo. Rastegnem se koliko mogu, a to je taman, paaaa …. do Osojnika.”
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *