DUBROVČANIN OGORČEN PONOVNIM STANJEM NA GRANICI: ‘Koji je sad razlog zatvaranja nisam uspio saznati, možda opet nemaju interneta’

219

Dubrovčanin Teo Tomšić koji je već obavještavao o stanju na granicama u Dubrovačko-Neretvanskoj županiji, posebice o graničnim prijelazima sa Crnom Gorom, opet je poslao pismo medjima zbog ponovnog zatvaranja graničnog prijelaza Vitaljina što je dovelo do dugotrajnih čekanja i gubljenja strpljenja, kako god domaćih tako i kod stranih državljana.

Tomšić je u pismo naveo kako je ‘noćas, pred jednim od najudarnijih vikenda što se prometa tiče, granični prijelaz Vitaljina ponovno zatvoren, što je izazvalo totalno začepljenje “velike” granice tj. Karasovića gdje su se Hrvatska i Crnogorska granica spojile iako su udaljene dva kilometra’.

 – Koji je sad razlog zatvaranja “male” granice, nisam uspio saznati, vjerojatno opet nemaju interneta – upitao se Tomšić.

Dalje navodi kako su ‘mnogi njegovi kolege vozači zajedno s njim, svjedoci svakodnevnih dugotrajnih čekanja na granici (sedam sati za prelazak granice) gdje je prosječno vrijeme obrade jednog auta punih pet minuta!’

– MUP u medije i putem HAK-a konstantno pušta informacije kako se provode “ciljane granične kontrole što povremeno dovodi do zastoja”, a ja odgovorno tvrdim da – LAŽU! Jer da je riječ o ciljanim graničnim kontrolama onda bi se recimo dio osoba “skenirao”, a dio ne, dok u stvarnosti svaku putovnicu ili osobnu iskaznicu skeniraju! Obično je to prošlih godina bilo na način da su se skenirale putovnice putnika koji nisu iz EU zemalja i tada je protočnost vozila bila puno bolja – piše Tomšić te opisuje kakve posljedice ovo ostavlja na hrvatski turizam i cjelokupnu sliku:

– Gosti kasne na letove. Nama je posao onemogućen. Česte su situacije da turisti izlaze iz vozila i panično trče gurajući kufere uzduž kolone vozila kako bi pješice prešli granicu i nadaju se da će uspjeti pozvati taxi koji će ih dovesti na vrijeme za let. Gosti koji su na izletu, umjesto u 19 sati, vraćaju se u ponoća u svoje hotele. Otkazuju rezervacije. Gosti nam se žale: “Imate lijepu zemlju ali ovo je strašno. Definitivno se nećemo vratiti. “Režemo granu na kojoj sjedimo, dokad ćemo tako – s pravom se upitao Dubrovčanin Teo Tomšić.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *