Festivalski programi na plaži Hotela Dubrovnik Palace

390

Poseban festivalski koncertni doživljaj pripremaju ovog ljeta Dubrovačke ljetne igre u suradnji s Jadranskim luksuznim hotelima, organizirajući dva programa u Vala Beach Clubu na plaži Hotela Dubrovnik Palace. Kroz novi koncept projekta Zvijezde pod zvijezdama ova dva programa publici nude vrhunske glazbene izvedbe u jedinstvenom ambijentu s impresivnim pogledom na Jadransko more i Elafitsko otočje.

Prvi će u sklopu glazbenog programa 69. Dubrovačkih ljetnih igara na toj lokaciji nastupiti gitarski duo Katona Twins, Peter i Zoltán Katona, koji vješto spajaju klasičnu glazbu s popularnijim glazbenim žanrovima. Blizanci Katona nastupili su u najpoznatijim koncertnim dvoranama diljem svijeta kao što su Carnegie Hall, Wigmore Hall, amsterdamska Concertgebouw, Konzerthaus u Beču, tokijska Suntory Hall i Philharmonie u Kölnu, a za dubrovačku će publiku koncert koji vodi na glazbeno putovanje od Madrida do Buenos Airesa održati u četvrtak, 12. srpnja 2018., s početkom u 21.30 sati.

Vala Beach Club bit će festivalska pozornica i u utorak, 31. srpnja 2018., kada će s početkom u 21.30 sati, tu nastupiti francuski harmonikaš Vincent Peirani i saksofonist Emile Parisien, umjetnici koji dijele jedinstven glazbeni izričaj koji je teško svrstati u jedan žanr, uz improvizaciju kao vodeći princip. Oba su dobitnici prestižnih nagrada, među kojima se ističe ECHO Jazz u kategoriji najboljeg inozemnog ansambla 2015.

Harmonikaš, klarinetist i skladatelj Vincent Peirani okušao se i u jazzu, klasičnoj i improviziranoj glazbi te world musicu. Od 2010. nastupa s novim kvartetom Daniela Humaira, u kojem su još Emile Parisien i Jérome Regard, a 2013. godine osvaja nagradu Django Reinhardt kao najbolji francuski glazbenik godine. U lipnju 2014. slijedi nagrada Victoires du Jazz u kategoriji “otkriće godine”. Saksofonist Emile Parisien 2012. izabran je za “Najboljeg francuskog glazbenika godine” od strane Académie du Jazz, a organizacija Fond d’action Sacem tri ga je godine zaredom proglasila “Talentom godine”. U 2014. je za diskografsku kuću Act Records snimio s Vincentom Peiranijem album Belle Epoque, koji je osvojio nagradu Victoires de la Musique.

Ulaznice za oba koncerta su u prodaji po cijeni od 300 kuna, na što se odobrava 30% popusta za stanovnike Dubrovačko – neretvanske županije, uz uključenu čašu vina. Ulaznice su dostupne online na internetskim stranicama Igara preko sustava ulaznice.hr kao i na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1) koja do kraja lipnja radi svaki dan od 10 do 18 sati, a od 1. srpnja od 9 do 21.30 sati.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *