Food truck etabliranog chefa dolazi u Dubrovnik

474

Mastercard je u suradnji s jednim od najboljih hrvatskih kuhara Marinom Medakom pokrenuo projekt Mastercard Food truck road trip koji se, nakon boravka u pet priobalnih gradova, sutra i prekosutra seli u Dubrovnik. To je pretposljednja postaja ove ljetne turneje koja završava u Zagrebu zadnji vikend u kolovozu.

Posebno vozilo Mastercard Food truck, u kojem će voditelj zagrebačkog restorana RougeMarin i etablirani chef Marin Medak pripremati poznate domaće delicije, bit će smješteno sutra i prekosutra od 14 do 23 sata ispred teniskih terena na Šetalištu kralja Zvonimira, gdje će stanovnici i posjetitelji Dubrovnika moći uživati u privremeno obogaćenoj street ponudi grada. Menu će uključivati burger od tune, sporo pečenu janjetinu, pržene inćune, komišku pogaču, orzotto od sipe, buzaru od dagnji, salatu od hobotnice te mladi ovčji sir, čime će se obuhvatiti cijeli spektar domaćih specijaliteta, a pogotovo onih koji uključuju ukusne svježe namirnice i plodove mora iz dubina Jadrana.

„Stvaranje novog jela je uvijek iznova izazov koji vas ne ostavlja ravnodušnim pa je tako i s ovim jelima koja sam osmislio naslanjajući se na našu mediteransku tradiciju, lokalne namirnice i tehnike kuhanja koje sam iskoristio i presložio u street food dimenziju jela. Današnji užurbani stil života nas tjera da nešto s nogu, usput pojedemo pa kad je već tako zašto ne bismo jeli zdravo, ukusno i ispravno skuhano“, rekao je Marin Medak koji će nakon Pule, Rijeke, Paga, Šibenika, Omiša i Dubrovnika svoje specijalitete ponuditi još i u Zagrebu.

Poseban razlog za uživanje u ovom gastronomskom iskustvu imat će korisnici Mastercard® i Maestro® kartica koji će dobiti 15% popusta i posebnu kuharicu Food truck road trip. „U Mastercardu smo prepoznali Hrvatsku kao jednu od omiljenih svjetskih turističkih destinacija, a inicijativama poput ove našu zemlju pretvaramo u još zanimljivije odredište za domaće i strane turiste“, rekla je je Gea Kariž iz Mastercarda. „To svakako činimo i novim izdanjem projekta Priceless Croatia (www.priceless.com) koje nudi gotovo 50 jedinstvenih i ekskluzivnih iskustava u destinacijama diljem Hrvatske.“

Raspored turneje Mastercard Food truck road trip

PULA, Narodni trg (25. – 26. srpnja, 14.00 – 23.00)

RIJEKA, Trg 111. brigade hrvatske vojske (27. – 28. srpnja, 14.00 – 23.00)

PAG, Branimirova obala (31. srpnja – 2. kolovoza, 14.00 – 23.00)

ŠIBENIK, Poljana (3. – 5. kolovoza, 14.00 – 23.00)

OMIŠ, Nasip Toreta (6. – 7. kolovoza, 14.00 – 23.00)

DUBROVNIK, Šetalište kralja Zvonimira (8. – 9. kolovoza, 14.00 – 23.00)

ZAGREB, točna lokacija bit će objavljena naknadno (25. – 26. kolovoza, 14.00 – 23.00)

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *