FORCA 2018 – Unapređenje financijskog znanja srednjoškolaca

853

Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku organizirao je treći po redu Simpozij FORCA – Financijsko Obrazovanje Razborita Cjeloživotna Aktivnost. Zahvaljujući potpori Ine Žderić, ravnateljice srednje škole Fra Andrije Kačića Miošića u Pločama i Županije Dubrovačko-neretvanske, program se odvijao u Pločama, u nazočnosti tamošnjih srednjoškolaca i njihovih profesora, ali i studenata studija Financijski menadžment.

U uvodnom dijelu nazočne su pozdravili zamjenici gradonačelnika grada Ploča Ivan Marević i Zoran Majstorović. Zatim su doc. dr. sc. Iris Lončar i mr. sc. Zrinka Golemac prezentirale rezultate istraživanja o financijskom znanju srednjoškolaca grada Ploča i usporedile ga s utvrđenom razinom znanja srednjoškolaca Županije Dubrovačko-neretvanske, pa su objasnile osnovne odrednice financijskih proizvoda za mlade. Predstavnici banaka koje su tradicionalno prepoznale i financijski podržale istaknuto događanje Tea Brajković i Marina Bubalo iz Zagrebačke banke d.d. i Tonći Vicelić iz Raiffeisenbank d.d. su, temeljem svojih praktičnih iskustava, okupljenima predstavili prednosti i nedostatke pojedinih financijskih proizvoda.

Simpozij je svojim obraćanjem zatvorila Vesna Marović, viša savjetnica za učeničko poduzetništvo Agencije za odgoj i obrazovanje, istaknuvši nužnost i značaj ovakvih inicijativa za unapređenje obrazovnog sustava u cjelini.     
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *