(FOTO) Djeca otoka Lopuda potpisala svoju peticiju: Vratite nam naše igralište!

314

Protiv kontejnerske trafostanice na dječjem igralištu, svoju su peticiju potpisali i korisnici igrališta, lopudska djeca. Kako većina njih još ne zna napisati svoje ime, ostavili su otiske dlanova i jasno poručili da žele nazad svoje igralište. Kontejnersku trafostanicu Grad Dubrovnik i HEP postavljaju na samome dječjem igralištu, nekoliko metara od otočkog vrtića.

U tijeku je i prikupljanje potpisa roditelja i mještana na otoku Lopudu. Podsjećamo da je njih 116 već 2014. godine izrazilo protivljenje kontejnerskom rješenju trafostanice zbog narušavanja izgleda povijesne jezgre Lopuda i ugrožavanja zdravlja djece. Mještani otoka Lopuda pozivaju se na prethodno rješenje ugradbene trafostanice, od koje se iz nepoznatih razloga odustalo, i traže dokumentaciju ne temelju koje se sporna kontejnerska trafostanica gradi.

Danas su na igralištu osvanuli i plakati s porukama „Ne trafostanici na dječjem igralištu“, „Pazi visoki napon“ i „Čuvajmo zdravlje naše djece“.

Mještani otoka Lopuda najavljuju daljnje akcije sve dok se izgradnja kontejnerske trafostanice ne zaustavi. Zaustavljanje radova na kontejnerskoj stanici zatražili su i Udruga Eko Oblići te Društvo za zaštitu spomeničke baštine i prirode Lopuda.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *