(FOTO) ”Dubrovačka vinska setemana” otvorena u Bruxellesu u sklopu Feste svetog Vlaha

487

U sklopu Feste sv. Vlaha u Bruxellesu koju organizira Predstavnički ured Dubrovačko–neretvanske županije i Matica Hrvatska Bruxelles, 29. siječnja, u vinskom baru Bois Tranquille, održana je prezentacija „Vinarstvo Dubrovačko-neretvanske županije“ novinarima i turističkim agencijama iz Belgije, Nizozemske i Luxemburga.

U vinskom baru kojeg vodi Dubrovčanin Davor Vnučec, prezentaciju je održala Franica Miloš iz Regionalne razvojne agencije DUNEA, dok je sommelier Ivo Ivaniš predstavio prošlogodišnje pobjednike vinskog festivala Festiwinea.

Nakon prezentacije, uslijedilo je i službeno otvaranje „Dubrovačke vinske setemane“ uz dubrovačku klapu „Kaše“.  Brojni posjetitelji su imali priliku kušati vrhunska vina Dubrovačko-neretvanske županije: Dubrovački podrumi – Merlotina, Korta Katarina – Ruben’s private Reserva, Skaramuča – Dingač Reserva, OPG Bire – Grk Bire, Krajančić – Pošip Korkyra Melaina, OPG Zlatko Bačić – Pošip Bačić te Blato 1902 – Roz.

Cilj manifestacije je promocije vinske kulture kao i autohtonih sorta Dubrovačko neretvanske županije, a koja je nadaleko poznata po višestoljetnoj tradiciji uzgoja vinove loze i proizvodnji autohtonih vrhunskih vina koja su prepoznata širom svijeta.Drugog dana proslave Feste sv. Vlaha u Bruxellesu, u Ambasadi Republike Hrvatske u Kraljevini Belgiji, održano je i predavanje ravnateljice Dubrovačkih muzeja Pavice Vilać na temu „Sv. Vlaho i Dubrovnik“. Gospođa Vilać naglasila je važnost očuvanja i zaštite nematerijalnog i materijalnog kulturnog nasljeđa Sv. Vlaha, koji je temelj identiteta Dubrovnika i njegove povijesti.

Partneri Feste sv. Vlaha u Bruxellesu su Ured zastupnice u Europskom parlamentu Dubravke Šuice, predstavništvo HGK, predstavništvo HTZ-a, Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Belgiji, TZ Grada Dubrovnika i TZ Dubrovačko-neretvanske županije.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *