FOTO// Dubrovačko-neretvanska, zadarska i ličko-senjska županija domaćini premijere Rimac Nevere

829

Neki od najznačajnijih novinara svjetskih automobilističkih i tehnoloških medija bili su u Hrvatskoj na pretpremijernom novinarskom predstavljanju i testiranju Rimac Nevere. Proizvođač hiperautomobila i tehnologije za električne automobile, Rimac Automobili, predstavio je novinarima iz cijelog svijeta Neveru, potpuno električni hiperautomobil s 1914 konjskih snaga, maksimalnom brzinom od 412 km/h, dizajniran i projektiran da pruži dosad neviđenu razinu performansi.

Zadarska i ličko senjska županija bili su sjajni domaćini medijskom prezentiranju ovog nevjerojatnog hrvatskog proizvoda. Novinari su uživali isprobavajući Neveru na cestama s impresivnim vizurama Jadranskog mora i krajolika otoka Paga, Jadranske magistrale i zadarskog zaleđa, dok su nevjerojatno ubrzanje i visoke performanse automobila mogli iskušati u kontroliranim uvjetima – na pisti zadarskog aerodroma.

Novinari su bili smješteni u poznatom hotelu Boškinac u blizini Novalje, ispred kojeg je Nevera bila izložena. Kako bi novinare što bolje upoznali s pričom o imenu Nevera u hotelu je bila postavljena izložba fotografija Danijela Palčića, poznatog hrvatskog lovca na nevere. I u samoj kampanji za novi auto Rimac Automobili koriste sjajne radove ovog hrvatskog fotografa.

Odmah po tom događaju, Rimac Automobili su početkom lipnja na tri dana ugostili 80tak kupaca, potencijalnih kupaca i distributera u Dubrovačkim Sunčanim Vrtovima. Gosti su se pridružili iz cijelog svijeta: Amerike, Japana, diljem Europe te su imali priliku poslušati prezentaciju automobila, konfigurirati svoju Neveru, te iskusiti automobil na nekima od najljepših cesti uz obalu. Oduševljeni ne samo automobilom, već i gradom Dubrovnikom i okolicom, svi gosti rado će se vraćati u Hrvatsku i sa svojim obiteljima na odmor.

Nevera ponosno nosi hrvatsko ime, kravata inspirira dizajn automobila
U skladu sa svojim porijeklom, Nevera nosi ponosno hrvatsko ime koje istinski odražava izvanredne performanse koje automobil može pokazati u tren oka. Ime koje označava brzu, neočekivanu i moćnu mediteransku oluju, koja juri Jadranom, “Nevera” prikladno odražava hrvatsko porijeklo i karakter automobila.
Odlikujući se iznimnom brzinom i snagom, Rimčev hiperautomobil s neverom dijeli ne samo ime, nego bi mogao imati i sličan učinak na globalnom tržištu hiperautomobila. Poput prirodne sile po kojoj je nazvan, jednako je sposoban u trenu promijeniti narav od sigurnog i udobnog grand tourera do automobila visokih performansi.
Rimac teži jednostavnom i učinkovitom inženjerstvu u svakoj fazi, a ta je filozofija primijenjena u bezvremenski elegantnom dizajnu Nevere po načelu “forma slijedi funkciju”. To je načelo primijenjeno na svakom pojedinom detalju, uključujući Rimčev karakteristični oblik “kravate” na bočnoj karoseriji automobila.
Budući vlasnici automobila posjetit će Hrvatsku
Kao dio korisničkog putovanja, svaki vlasnik Nevere bit će pozvan u Hrvatsku kako bi dizajnirao svoj automobil prema svom ukusu. Tako će kupci iz cijelog svijeta iz prve ruke vidjeti zemlju gdje je nastala Nevera.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *