(FOTO) NA MEĐUNARODNI DAN MLADIH OTVOREN CENTAR ZA MLADE

586

Na Međunarodni dan mladih svečano je otvoren Centar za mlade u novim prostorijama bivšeg hotela Stadion, u organizaciji Informadura – informativnog centa za mlade grada Dubrovnika.

Otvorenje dubrovačkog centra za mlade je velik korak za lokalnu zajednicu jer su mladi i udruge napokon dobili adekvatan prostor za edukativni i zabavni sadržaj. Centar je mjesto koje pruža prijateljsko, otvoreno i podupiruće okruženje za mlade ljude, bez obzira na njihove interese ili iskustva. Uzbuđenje otvorenja nije skrivala ni Belinda Marić, voditeljica Infocentra.

– Napokon smo otvorili centar za mlade i to na Međunarodni dan mladih. Info centar za mlade jednu godinu je djelovao i bez ureda, i iz tog razloga smo jedva čekali otvorenje ovoga. Sad smo u mogućnosti obavljati sve ono što i možemo i moramo. Za prvu ruku otvorili smo tri prostora. Prvi prostor će koristiti udruga za mlade Maro i Baro, odnosno info centar za mlade i savjetovalište za mlade. Drugi prostor je multifunkcionalan koji će se koristiti za održavanje javnih tribina, radionica i svega onog što organiziraju udruge za mlade, dok će se u treći prostor smjestit  multimedija, odnosno tu će biti radionica montaže i videa. 

No, to je samo početak. Planirana je i rekonstrukcija stadiona. 

– S rekonstrukcijom bi se otvorilo još više prostora. Zasad je u planu učionica, mala knjižnica i informatička prostorija- kazala je Marić. 

O samom centru nešto je rekla i zamjenica gradonačelnika, Jelka Tepšić. 

– U centar mogu doći svi. I mladi i oni koji se tako osjećaju. Ovo je jedno mjesto za druženje, informiranje te za kreativni razvoj, radionice i sve ostalo što skupine mladih žele i trebaju. 
Također se osvrnula i na obnovu cjelokupne zgrade. 

– Prostore treba razvijati dalje, mislimo na obnovu cjelokupne zgrade hotela Stadion i bazena, vatrepolskog i plivačkog kluba gdje ćemo kroz strategiju razvoja sportske infrastrukture obuhvatiti i ovu građevinu kako bi se ona rekonstruirala i bila u svojoj konačnoj funkciji Mladi ljudi i ostali korisnici, poput sportskih klubova to apsolutno zaslužuju – zaključila je Tepšić. 

-Pozivamo sve mlade da se pridruže ostatku programa za Međunarodni dan mladih – kazala je voditeljica Infocentra Marić. 

U nastavku pogledajte program u cijelosti: 
19.30 Kino SlavicaRock koncert mladih bandovaNastupaju:19.30 – 20.00 Dapal20.15 – 20.45 FunkyMonkey21.15 – 22.15 MaterialdamageNedjelja 13.8.
10.00 OrašacDruženje u Klubu za djecu i mlade Orašac

Ponedjeljak 14.08.
10.00, Centar za mladeTribina: Lokalni program za mlade Grada Dubrovnika “Mladi i Grad skupa 2017-2020″11:30 Info-radionica DURA-e: Radionica natječaja ‘Podrška programima usmjerenim mladima’, financiranog iz Europskog socijalnog fonda.
21.00, ACI MarinaPlesno-glazbeni program u Klubu za mlade KomolacNastupaju: Zaratino band Dubrovački plesni klubovi i udruge: Convivo, 3V, Umjetnička škola Luka Sorkočević, Plesni studio Lazareti, ZumbaKids Dubrovnik, Zumba Dubrovnik
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *