FOTO Novo ruho obnovljene cavtatske rive

224

Radovi na projektu sanacije dijela obale i izgradnje gata u Cavtatu su završeni, a Općina Konavle uložila je dodatna sredstva u radove asfaltiranja ispred Doma kulture u Cavtatu, dok je na jesen predviđen nastavak sanacije cijele ulice.

Sanacija rive u Cavtatu je projekt financiran nacionalnim sredstvima, a vrijedan je više od 5 milijuna eura.

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić zahvalio se Vladi RH na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem te Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture na čelu s ministrom Olegom Butkovićem istaknuvši kako je ova obnova bila prijeko potrebna.

”Cavtatska riva desetljećima čeka obnovu, a stvari su konačno došle na svoje zahvaljujući sluhu koji ova Vlada i premijer Andrej Plenković sa suradnicima ima za naše probleme i potrebe. Ovaj složeni projekt rezultat je odlične suradnje koju Općina ima s Dubrovačko-neretvanskom županijom i županom Nikolom Dobroslavićem kao i Lučkom upravom DNŽ na čelu s ravnateljem Antunom Banovcem”, rekao je načelnik Lasić te se zahvalio i svim žiteljima Cavtata i Konavala na iskazanom strpljenju i razumijevanju.

Podsjetimo, projekt obuhvaća sanaciju dijela cavtatske rive, gradnju novog obalnog zida i ojačanje nosivog tla. Nositelj projekta je Lučka uprava Dubrovačko-neretvanske županije. Radove je izvela domaća tvrtka Texo Molior sa svojim djelatnicima i inžinjerima.

Vrijedi napomenuti i kako je Općina Konavle uložila značajna sredstva i napore u hortikulturno uređenje stare jezgre Cavtata za što je u posljednjih nekoliko godina dobila i međunarodna priznanja.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *