(FOTO) OSNOVNA ŠKOLA MARINA GETALDIĆA: Učenici okitili jelku koju su dobili na poklon od Grada Dubrovnika

889

Grad Dubrovnik za vrijeme adventa odlučio je pokloniti svim Osnovnim školama i vrtićima jelku koju će oni sami okititi te time i ukrasiti svoju školu i vrtiće. Osim jelki koje se nalaze u školama, neke jelke krase i ulaze u školu te njena dvorišta. Posjetili smo Osnovnu školu Marin Getaldić u Gradu te prisustvovali njenom kićenju.

-Želja je da potaknemo kreativnost djece i osjećaj zajedništva učenika i polaznika vrtića te da sami okite doniranu jelku koja će biti dostupna svim posjetiteljima. Dio jelki već ima svoje mjesto vanka, dio njih je i unutar škola  koje neće biti dostupne posjetiteljima kad se škole zatvore. No, bez obzira na to ove što će krasiti prostor ispred škola će biti svima dostupne, a nalazit će se i u aplikaciji ‘Dubrovački zimski festival’-kazala je dogradonačelnica Jelka Tepšić. 

-Motivirana djeca i učeteljice koje su izvanserijske. Ovim putem im se trebam i zahvaliti na obavljenom poslu. Ovo je jedina Osnovna škola unutar zidina, sve nam je blizu, a otvoreni smo za svaku suradnju. 

Poznato je da u Gradu svake godine ima sve manje i manje stanovnika, a tako i djece. No, usprkos tome, razredi prvašića su svake godine popunjeni. 

-Od prvog do četvrtog te od petog do osmog broji 300 djece, od toga je 156 djece u razrednoj nastavi, znači u zgradi Centar. Preko stotinjak djece živi unutar zidina što je jako dobro kao i naznaku da ćemo i ubuduće imati velik broj upisanih prvašića, a ove godine ih je upisano 44-kazala je Silvana Bjelovučić, ravnateljica OŠ.Marina Getaldića. 

 
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *