(FOTO) PK Jug osvojio devet medalja na Grand prix-u Mladost

115

U subotu i nedjelju 11. i 12. studenog u Zagrebu se održao 45. međunarodni plivački miting Mladost koji je okupio kategorije seniora, juniora i mlađih juniora.

Na natjecanju je nastupilo 436 natjecatelja iz 43 kluba iz Hrvatske, BiH, Slovenije, Italije, Malte, Makedonije i  Mađarske. 

PK Jug je nastupio je s 10 natjecatelja, od kojih 5 muških i 5 ženskih. Osim mnogobrojnih osobnih rekorda ostvarili su ukupno 16 plasmana u finalne utrke, te su u Dubrovnik donijeli i 9 medalja od kojih su 3 zlatne, 4 srebrene i 2 brončane.  Boje Juga u Zagrebu su branili: Đivo Matović, Michel Brassard, Mario Šurković, Ivan Đuran, Frane Miloslavić, Ana Lučić, Adriana Marinović, Gracia Filipović i Doris Radošević pod vodstvom trenera Frane Ćirka.

Najuspješniji predstavnik bio je mlađi junior Michel Brassard koji je osvojio ukupno četiri medalje od kojih su dva zlata, srebro i bronca. Najbolji je bio u utrkama 400 slobodno i 200 delfin, drugo mjesto zauzeo je u disciplini 100 delfin, dok je trećeplasirani bio na 200 slobodno.Godinu dana mlađi Mario Šurković osvojio je tri medalje u mlađe juniorskoj konkurenciji od kojih je jedna zlatna i dvije srebrene. Najbolji je bio u utrci 100 leđno, a druga mjesta zauzeo je u diciplinama 100 mješovito i 200 mješovito.

Još je bio četvrti na 200 leđno.U mlađe juniorskoj konkurenciji srebrenu medalju osvojila je Doris Radošević u disciplini 50 slobodno.Jedinu medalju u juniorskom uzrastu za Jug na ovom natjecanju osvojila je Frane Miloslavić koja je bila brončana u disciplini 400 mješovito. Osim toga bila je četvrtoplasirana u disciplini 400 slobodno.Plasmane u A finala ostvario je senior Ivan Đuran u disciplinama 50 i 100 prsno. Plasman u B finale ostvarila je Adriana Marinović u disciplini 50 delfin.

Sljedeći vikend (18.-19.11.2017.) kadeti i mlađi kadeti Juga nastupit će u Zadru na mini grand prix mitingu „Sv.Krševan“.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *