(FOTO) POTPISAN UGOVOR S ODAŠILJAČIMA I VEZAMA: ‘U slučaju pada interneta imat ćemo sigurnu komunikacijsku tehnologiju’

395

U maloj gradskoj vijećnici danas je potpisan ugovor između Grada Dubrovnika i predstavnika Odašiljača i veza, a sve za bolju komunikaciju te neovisni sustav komunikacije između žurnih službi, prometnog i komunalnog redarstva i to  za slučaj neke nezgode. 

– Tema današnjeg sastanka je potpisivanje ugovora sa Odašiljačima i vezama, kako bi u budućnosti žurne službe u gradu Dubrovniku, ali i sve ostale poput Sanitata, komunalnog redarstva, prometnog redarstva imali neovisni sustav komunikacije. U slučaju bilo kakve nezgode, pada internet sustava i slično mi ćemo imati sigurnu komunikacijsku tehnologiju i moći ćemo u bilo kakvim uvjetima ostvarivati ono što je najvažnije-komunikaciju svih žurnih službi na području grada Dubrovnika-kazao je gradonačelnik Franković te nastavio:

-Čast mi je i zadovoljstvo što smo jedna od prvih, ako ne i prva, jedinica lokalne samouprave koja se odlučila na ovaj potez. U cijeli sustav će biti uključena i Javna vatrogasna postrojba, Hrvatska gorska služba spašavanja, Crveni križ i kao što sam već rekao komunalno redarstvo, prometno redarstvo te tvrtke Sanitat, Čistoća i Liberta-kazao je. 

Također gradonačelnik Franković je kazao prije potpisivanja kako će se ovim putem sigurno unaprijediti komunikacija između svih službi pogotovo za vrijeme turističke sezone. Sustav će kako kaže omogućiti svakoj službi da komunicira unutar svog sektora, a po potrebi moći će se svi spojiti u jedan kanal. 

-Ovo je prvi korak, a idemo i dalje. Uvest ćemo i vježbe kako i na koji način bi službe trebale reagirati prilikom bilo kakve nesreće-zaključio je. 

 

 
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *