(FOTO) Priznanje UNIDU radiju za deset godina rada! Roki: Ovo nam posebno znači jer dolazi od naših kolega

420

Sveučilišni UNIDU radio dobio je jubilarnu nagradu Hrvatske udruge radijskih nakladnika HURiN za deset godina postojanja. Dodjela se održala u sklopu 10. Dana elektroničkih medija, od 21. do 23. studenoga u Svetom Martinu na Muri.

Nagradu su u ime nakladnika Sveučilišta u Dubrovniku primili nastavnik na Odjelu za komunikologiju dr. sc. Zdravko Kedžo, glavni urednik UNIDU radija Alen Roki te izvršna producentica programa studentica treće godine studija Mediji i kultura društva Ana Ljulj.

– Nakon deset godina postojanja, ovo nam je posebno priznanje jer dolazi od naših kolega s radija od kojih smo na ovoj manifestaciji mogli puno naučiti. Neki od lokalnih radija postoje i preko 60 godina, a lijepo je bilo osjetiti da smo svi dio hrvatskoga etera bez obzira na godine iza nas. Ovo nam je tek prvi pravi jubilej, a sudeći po novim generacijama koje dolaze na radio svake godine bit će ih mnogo – istaknuo je glavni urednik UNIDU radija Alen Roki.

UNIDU radio započeo je svoje emitiranje 20. prosinca 2007. prvo na internetu, a tri godine potom dobio je koncesiju za emitiranje na užem području grada Dubrovnika, kao neprofitni radio na 97,5 MHz. Program sveučilišnog radija uređuju i ostvaruju samo studenti.

Idućeg mjeseca UNIDU radio će proslaviti deset godina postojanja u sklopu 15. Seminara studentskih radija ‘Hear me’, koji će se održati na Sveučilištu u Dubrovniku. Sudjelovat će predstavnici studentskih radija iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije.

– Naš je radio već treću godinu domaćin ovog druženja, a posebno nas raduje što to uvijek organiziramo u Dubrovniku baš kada imamo rođendane. Nema ljepše stvari za studente s radija, nego slaviti obljetnice s kolegama iz regije koje sve skupa veže radio i studentski život – kaže Roki.

Ovih će se dana u programu UNIDU radija moći čuti i neke emisije iz arhive jer su studenti čuvali snimke svojih starijih kolega koji su danas zaposleni u mnogim medijskim kućama u Hrvatskoj. U slavljeničkim danima profesori će također gostovati, ali i voditi program, a bit će i još iznenađenja, najvaljuju UNIDU-ovci.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *