(FOTO) ‘Subotnja kava’ u Galeriji Dulčić Masle Pulitika

238

Umjetnička galerija Dubrovnik jutros je po prvi put organizirala stručno vodstvo kroz aktualnu izložbu „Pravi prostor“ mlade akademske slikarice Jelene Bando i osvježenje za posjetitelje, u Galeriji Dulčić Masle Pulitika, koja je jedan od tri izložbena prostora Umjetničke galerije Dubrovnik. 

Stručna suradnica za međunarodnu suradnju Jelena Tamindžija provela je sve posjetitelje kroz postav aktualne izložbe „Pravi prostor“, mlade slikarica i ilustratorice, Jelene Bando koja se ovom izložbom po prvi put samostalno predstavila dubrovačkoj publici.

Jelena Bando kaže za sebe da najviše slika, ali i puno crta, a obje je tehnike primijenila i za izložbu “Pravi prostor” koja je treća, a ujedno i završna, u ciklusu započetom još 2014. godine u kojem “Pravi prostor“ predstavlja prostor autoričinog doma koji dijeli sa svojim partnerom u kojem se palimpsestno isprepliću motivi iz autoričine svakodnevice s motivima koje je u ranijim serijama koristila kao obilježja Drugoga.

Jelena Bando mlada je slikarica i ilustratorica koja je diplomirala na  zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti 2012. godine. Osim slikanja, jedna je od organizatorica prvog izdanja festivala 36 MOUNTAINS, manifestacije koja traje 2 tjedna, a čiji je cilj približiti ilustraciju široj publici i potaknuti domaće i strane ilustratore da pokažu svoje umijeće. 

Nakon stručnog vodstva, svi posjetitelji mogli su se osvježiti kavom i sokovima uživajući u pogledu s gradskih zidina.

Dio atmosfere s jutrošnje kave u Galeriji Dulčić Masle Pulitika, pogledajte u fotogaleriji.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *