(FOTO) UČENICI OSNOVNIH ŠKOLA: Otvorena izložba dječjih uradaka na temu ‘Sveti Vlaho naš zaštitnik’ i ‘Dubrovnik moj Grad’

389

Društvo Naša djeca Dubrovnik u suradnji s osnovnim školama pripremilo je, već tradicionalno, još jednu izložbu učeničkih literarnih i likovnih uradaka na temu ‘Sveti Vlaho naš zaštitnik’ i ‘Dubrovnik moj Grad’u prostorima Osnovne škole Marina Getaldića.

Ravnateljica OŠ Marina Getaldića Silvana Bjelovučić, objasnila je što ovakve manifestacije predstavljaju za učenike njezine škole.

– Budući  smo mi jedina škola unutar zidina, unutar Grada, sve što se događa u Gradu uvijek se odvija u našoj školi. To je posebna radost, ali i odgovornost, uvijek kažemo da cijelu školsku godinu živimo jednu veliku manifestaciju jer sve što se događa nekako se događa tu. Naša djeca su navikla na to, dosta su medijski eksponirana, sudjeluju u svim mogućim kulturnim i bilo kakvim drugim manifestacijama.

Dodala je kako vjeruje da sve škole rade na tome kako bi učenici shvatili važnost Feste sv.Vlaha, užanci i tradicija, ali da djeca unutar zidina  žive sv. Vlaha.
– Oni se igraju na skalama sv. Vlaha, stalno su u crkvi sv. Vlaha, sve što se događa u Gradu dio je njihovog života – kazala je Bjelovučić.

Izložba se organizira povodom Feste svetog Vlaha i Dana Grada.

Kako je to izgledalo danas u OŠ Marina Getaldića pogledajte u fotogaleriji.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *