(FOTO) USPJEŠNA GODINA ZRAČNE LUKE DUBROVNIK: U 2018.godini planiraju se novi letovi

349

Poslovanje Zračne luke Dubrovnik se odvija s više od 70 zrakoplovnih kompanija koje prometuu prema više od 100 nacionalnih i međunarodnih odredišta. Ukupni putnički prometu u 2016. godini iznosio je 1,9 milijuna s više od 19 tisuća zrakoplovnih operacija. Ove godine se očekuje porast prometa putnika od 16% u odnosu na 2016. godinu, što je očekivanih 2,310.000 putnika, što je približan porast od oko 12% odnosno 21,000 operacija. Ovo je prvi put da će  Zračna luka Dubrovnik osvariti više od 2 milijuna putnika u jednoj kaledarskoj godini.

-Ova godina za Zračnu luku Dubrovnik je jedna od najupješnijih u povijesti, apsolutno u segmentu putničkoga prometa gdje prelazimo 2 milijuna i 200 tisuća putnika, po prvi put taj magični broj 2 milijuna. Kroz tu brojku se najbolje vidi i uspješnost ove sezone. No, nije samo po tome uspješna, u tijeku su krupni infrasturkturni radovi na uzletno-sletnoj u stazi. Skratili smo stazu za 1200 metara i idemo u njeu sveobuhvatnu obnovu-kazao je Roko Tolić, direktor Zračne luke Dubrovnik.

Ove godine završena je i nova zgrada terminala. 

-To je sada integrirani putnički terminal koji se u najboljem svjetlu pokazao u ovoj godini. Nismo imali puno vremena za prilagodbu, naše službe su ušle drugom polovicom svibnja, kada je promet već bio prilično intenzivan ali zaista su herojski odradili taj dio posla i uz sve ono što silno operativni angažirani posao iziskuje. Čestitam svim svojim kolegama što su odlično odradili sezonu-kazao je Tolić. 

Sve više aviokompanija je zainteresirano za let zimi. 

-Mislim da smo Zračna luka koja predvodi po broju ugovora s aviokompanijama. preko 70 ih je do sada bilo, za 2018 najavljujemo i nove partnere. Tu je i FlyDubai, ali vraćaju se i naši dobri susjedi Slovenci sa letom prema Ljubljani. Imat ćemo i nekoliko novih linija prema Poljskoj, povećavaju se i frenkvecije na naše glavno tržište to je Velika Britanija-zaključio je Tolić. 

Također, tijekom svečanog domjenka podijeljene su i zahvalnice za umirovljene zaposlenike Zračne luke Dubrovnik. 

U 2018.godini za ljetni red letenja se planira otvaranje nove destinacije Dubai prijevoznika FlyDubai-a, nove linije prema Zurich-u prijevoznika Edelweiss Air i Swiss Internatnal Airline, te linija Adria Airways-a prema Ljubljani. Uz prethodno navedeno može se istaknuti povećanje broja frekvencija i putnika na linijama značajnih prijevoznika kao što su EasyJet na postojećim linijama prema Londonu i Manchesteru.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *