FOTO/VIDEO: Franković obišao edukativne eksponate u dječjem parku na Batali

201

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i suradnici obišli su danas Park nevinih žrtava rata na Batali gdje su u okviru europskog projekta „WONDER“ postavljeni edukativni eksponati koje nose naziv „Park znanosti“. Eksponati su također postavljeni i u parku Luja Šoletića u Gružu. Gradonačelnik Franković je u svom obraćanju iskazao zadovoljstvo ovim projektom.

 

– Drago mi je da DURA kroz europski projekt unaprijedila ovaj dječji park i onaj Luja Šoletića. Nadam se da će biti još i više ovakvih aktivnosti u svim postojećim parkovima, ali i puno novih parkova kako biste imali jedan lijepi prostor za igru, a istovremeno razvijali svoje znanje – poručio je gradonačelnik Franković okupljenim učenicima Osnovne škole Ivana Gundulića za koju je u ovoj prigodi organizirana animacija s igrama te upoznavanje s edukativnim eksponatima. Obilasku je nazočila i ravnateljica škole Vedrana Elez s nastavnicima i suradnicima, kao i gostujući nastavnici iz Španjoske koji su u Dubrovniku u okviru Erasmus programa razmjene nastavnika.

 

U parku Nevinih žrtava rata na Batali postavljeni su eksponati Glazbena ograda, Živi dimnjak i Zvučna zrcala, a u parku Luja Šoletića u Gružu postavljeni su Prugasto ogledalo, Crtić vrtić i Tekući pitagora.

 

Projekt WONDER pod krilaticom “Child friendly destinations” kojeg provodi Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA, podržava nove turističke ponude usmjerene djeci i obiteljima kroz usvajanje transnacionalne mreže destinacija turističkih gradova prilagođenih djeci, a glavni cilj je unaprijediti već postojeću ponudu i sadržaj za djecu i obitelji.

 

DURA sudjeluje u projektu kao jedan od deset projektnih partnera. Nositelj projekta je grad Fano  u Italiji, dok su ostali partneri: Cervia – Italija, Velenje i Razvojni Centar Novo Mesto – Slovenija, Turistička organizacija Herceg Novi – Crna Gora, DURA i Novigrad – Hrvatska, West Achaia i Preveza – Grčka i Observatorij za prava djece i mladih – Albanija.

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *