FOTO/VIDEO Libertas Foundation uručili stipendije učenicima obrtničkih i deficitarnih zanimanja

441

Danas, 24. rujna u prostorijama Deše održala se dodjela Libertas Foundation stipendija učenicima obrtničkih i deficitarnih zanimanja za 2021/2022. godinu.

Libertas Foundation je udruga iseljenih Hrvata iz San Pedra. Kroz zakladu „Ante i Evelyn Mrgudić“ ove stipendije se kontinuirano dodjeljuju od 2003. godine. Cilj ove stipendije je poticanje mladih ljudi na ostanak u ruralnim dijelovima Županije, motivacija za bolje učenje te financijska pomoć obiteljima lošeg imovinskog stanja. Stipendiju su uručili predstavnici Libertas Foundation iz San Pedra.

Ovogodišnji dobitnici su učenici/ce iz Konavala, Župe Dubrovačke, Pelješca, Dubrovnika, Metkovića i Dubrovačkog primorja i to za zanimanja: slastičar, automehaničar, vodoinstalater, kuhar, frizer i konobar.

Svjesna važnosti ostanka mladih u svojoj lokalnoj zajednici, udruga Libertas Foundation već 19 godina zaredom dodjeljuje ovakvu stipendiju, kojoj je svrha dati podršku učenicima da po završetku školovanja ostanu živjeti i raditi u svojoj lokalnoj zajednici.

Libertas Foundation je neprofitna organizacija iz San Pedra. Osnovana je u prosincu 1991. te službeno postoji od siječnja 1992. godine.  Svrha postojanja ove organizacije je dobrotvorni rad. Osim što već 19. godinu zaredom financijski potpomažu mlade da ostaju u svojoj lokalnoj zajednici, važno je spomenuti i da su osigurali hranu, odjeću i druga neophodna sredstva za brojne žrtve Domovinskog rata.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *