FOTO/VIDEO Prezentacija i probna vožnja električnog autobusa marke IVECO

651

Prezentacija električnog autobusa marke IVECO  s probnom vožnjom održana je danas u sjedištu Libertasa u Komolcu i na gradskim ulicama. Karakteristike vozila na električni pogon  koje je svojim specifikacijama prilagođeno javnom prijevozu, u nazočnosti predstavnika Grada Dubrovnika i  direktora tvrtke Libertas Franka Mekišića, prezentirao je predstavnik tvrtke Iveco Group Robert Vrhovski.

-Danas ovdje predstavljamo E- WAY u potpuno električno vozilo dužine 12 metara, potpuno niskopodno s troja vrata. Ovo vozilo je različito od standardnih autobusa prije svega po njegovom pogonu koji je u potpunosti električni. Ovo vozilo je zamišljeno za strategiju prekonoćnog  punjenja i opremljeno je baterijama kapaciteta 380 kW što je u gradskim uvjetima dovoljno za nekih 300-350 kilometara na dan nakon čega vozilo ide na punjenje i ako se koristi punjač od 100 kW traje 4 do 4 i pol sata.- kazao je ovom prilikom predstavnik tvrtke Iveco Group Robert Vrhovski.

-Već smo ranije isticali kako je Libertas otpočeo proces zamjene vozila starije proizvodnje onim novijim i uvođenje vozila najnovijih Euro normi. Imamo već niz vozila Euro 6 norme vozila, a daljnji korak razvoja je potpuna dekarbonizacija javnog prijevoza i u sklopu toga idemo u smjeru elektrifikacije naše flote. U postupku je izrada studije koja će nam pokazati koja vrsta vozila, koji punjači i na kojim lokacijama nam trebaju u gradu. U sklopu tog procesa testiramo i niz vozila, a jedan od njih je i ovaj danas. Riječ je o IVECO gradskom, u potpunosti električnom autobusu.- rekao je direktor Libertasa Franko Mekišić.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *