(FOTO) VREMEPLOV I ČUVAR BAŠTINE: Predstavljen 30. jubilarni magazin ‘Welcome to Dubrovnik’

399

Na brodu Karaka upriličeno je predstavljanje jubilarnog 30. izdanja broja magazina „Welcome to Dubrovnik“.

Direktorica Turističke zajednice Romana Vlašić, istaknula je kako je ovo lijepa prilikaza prisjetiti se 2001. godine i prvog broja koji je tada izašao.

– Pokretači časopisa bili su tadašnja direktorica Turističke zajednice Nives Miloš i glavni urednik Nikša Bender, kojima se ovom prilikom i zahvaljujemo. Oni su pokrenuli ovakvo jedno vrijedno izdanje koje mi do danas pratimo, čuvamo i nadam se činimo ga sve boljim i boljim iz godine u godinu – rekla je Vlašić.

Dogradonačelnica i nekadašnja glavna urednica ovog magazina Jelka Tepšić, kazala je kako od prvog broja ima isto ‘treperanje i uzbuđenje’.

– Raditi na ovom magazinu uvijek je bila velika čast, ali i izazov jer živimo u Gradu koji nam pruža neobično velike mogućnosti za teme koje su neiscrpne. Želim da magazin doživi dva broja u jednoj godini i nadam se da će tako i biti – naglasila je Tepšić.

Glavna urednica časopisa Lidija Crnčević prelistala je s posjetiteljima ovo jubilarno izdanje časopisa te otkrila što se sve u  njemu nalazi.

– Ovaj magazin nastaje iz jedne ogromne ljubavi svih nas prema Gradu i mislim da se ta energija prelije u sami magazin i da se to u svakom broju osjeća – rekla je Crnčević.

U besplatnom magazinu ‘Welcome to Dubrovnik’ pisanom na hrvatski i engleski jezik, tiskanog u nakladi od 7500 primjeraka, tako se mogu pronaći vrijedni tekstovi poput 80 godina turističkih vodiča u Dubrovniku ili o 70.-oj obljetnici Umjetničke galerije, kao i 60 godina od prikazivanja Dunda Maroja na engleskoj pozornici. Časopis donosi i razgovore s akademikom Lukom Paljetkom i američkim novinarom Davidom Farleyem. Tu su i brojne priče iz prošlosti, a sve ukomponirano očaravajućim fotografijama.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *