(FOTO) ŽUPAN I SURADNICI U OBILASKU: Budući Centar za djecu s poteškoćama u razvoju bit će gotov krajem svibnja

443

Župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima obišao je radove na gradilištu budućeg Centra za djecu s poteškoćama u razvoju, vrijedne gotovo 4,5 milijuna kod Opće bolnice Dubrovnik.

Tom prilikom župan Nikola Dobroslavić je rekao kako se koncem svibnja očekuje kraj građevinskih radova te da je zadovoljan kako projekt napreduje.

– Zadovoljni smo kako se projekt realizira, dugo se pripremao sudjelovanjem mnogih. Ovim prostorom dobit ćemo kvalitetne uvjete za brigu na dugo razdoblje. Zahvalni smo svima koji su od početka sudjelovali u ovom projektu. Županija se tu najviše financijski izložila, ali imamo i najavu od zaklade Blagih djela i Grada Dubrovnika da će se oni priključiti u završnu fazu, ali i u pomoć pri funkcioniranju ovog Centra – kazao je župan pohvalivši udrugu Dva skalina koja će koristiti ove prostore, a koja je i bila inicijator cijele akcije.

Dom zdravlja Dubrovnik je nositelj institucije, ali Županija dava najveći dio sredstava. 

– Tijekom završetka ovih radova ćemo zajendo sa svim institucijama napraviti natječaj za obnovu i opremiti prostor adekvatno. Tu će, uz sanitarne čvorove i kuhinju, biti  dnevni boravak za djecu sa teškoćama u razvoju, određeni prostori bit će ordinacije koje su predviđene za rad s takvom djecom. Pokušat ćemo napraviti jedan dio stomatološke ordinacije koja bi se skrbila o stomatološkim potrebama te djece, a ako bi se stekli uvjeti u budućnosti bi mogla biti dežurna stomatološka ordinacija – izjavio je ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik, Branko Bazdan.

Ispred Zaklade Blaga djela Nikola Ćićo Obuljen, rekao je kako je Zaklada od početka u ovom projektu, te naglasio kako ovaj Centar treba biti dostupan svima.

– Mi smo potpomgli udrugu Dva skalina pri uređenju njihovih starih prostora, ali već tada se vidjelo da to nije dovoljno. Zaklada je uvijek spremna i sretna kad se događaju ovakve neke zajedničke stvari. Puno toga možemo napraviti kad imamo neku koncepciju i kad zajednički želimo to. Također, želja Zaklade, i moja osobno, je da ovo bude dostupno svima, da se ne ograniči na neki određeni broj – naglasio je Obuljen.

OB Dubrovnik je kao odgovorni član zajednice u kojoj djeluje i živi ustupila Udruzi prostor za izradu ovog hvalevrijednog projekta, kazao je ravnatelj bolnice Marijo Bekić. 

– Štićenici i djeca su trenutno smješteni u prostorijama dubrovačke bolnice, dok se ne steknu uvjeti za njihov smještaj u novom objektu. OB Dubrovnik ima kadrovski potencijal da se pruži pomoć i radi s takvom djecom, imamo i suglasnost ministra zdravstva za zapošljavanje još djelatnika – rekao je Bekić. 

Površina objekta je 350 metara kvadratnih gdje će se nalaziti tri radionice za Udrugu, tri prostorije za fizikalnu terapiju, defektološka soba, dva ureda, dvije spavaonice, sanitarni čvorovi, prostorije tehničkog pogona. Građevinski radovi na projektu započeli su u rujnu prošle godine, a bit će gotovi krajem svibnja 2018.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *