(FOTOGALERIJA) AKCIJA ČIŠĆENJA STARE GRADSKE LUKE: Porat izgleda kao deponij smeća

282

Ni nakon cjelodnevne akcije čišćenja Porat ne izgleda nešto drugačije i čišće, ne pomaže ni bura koja je zapuhala, a i okrenuo je kurenat pa se sav otpad i smeće nabilo još više između barki u Portu.

Količina izvađenog drveća iz mora govori kako u moru pluta zapravo jedna cijela šuma, no osim abnormalne količine drveća koja je izvađena more je prepuno tenisica, kabela, papuča, plastičnih boca, plastičnih kesa, gume i ostalih plastičnih proizvoda.  Ovo je zaista težak posao te na trenutak izgleda kao da nema kraja. No, i kad se izvadi sav krupni otpad iz mora, svo sitno smeće poći će jedino sa tramuntanom. 

Dok šetate Peskarijom zbog gustoće smeća u moru imate osjećaj da možete po moru i hodati, a kad probate štapom proći kroz more osjećate kako je malo dublje prepuno sitnog i krupnog drveća, a neki građani su komentirali kako neka izvađena drveća na nekim mjestima izgorena, pa se pitaju odakle su došla i jesu li to možda stabla s opožarenih područja? 

Kako Porat izgleda nakon današnje akcije čišćenja u kojoj je sudjelovala Čistoća i Udruga Porporela pogledajte u fotogaleriji. Bitno je napomenuti da koliko god smeća i otpada ima na fotografijama toliko ga je u par navrata već odvezeno kamionima Čistoće koji redovito dolaze i ispražnjuju kante koje se prekrcaju morskim otpadom. 

Akcija čišćenja se nastavlja i sutra, svatko tko želi pomoći može doći bilo kad tokom jutra ili dana u Porat i dati ruke djelatnicima Čistoće. 

Komentari




Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *