(FOTOGALERIJA) DOM MARINA DRŽIĆA: Otvorena izložba nakita umjetnice Aide Hebib Raguž

406

Večeras s početkom u 19 sati otvorena je izložba nakita umjetnice Aide Hebib Raguž u Domu Marina Držića. Pozdravni govor održao je ravnatelj Doma Nikša Matić, dok je autor predgovora Antuna Karaman kazao kako ploveći Držićevim svemirima, Hebib se, radeći aktualnu seriju nakita/skulptura, hrabro, maštovito i razigrano upustila u likovnu avanturu koja nudi više različitih mogućnosti percepcije (i recepcije) učinjenog. 

-Propitujem nove materijale kroz nove medije, izloženo je 15 segmenata na temu Marina Držića. Ovo je drugi put da izlažem u Domu, prvi put su to bili reljefi u velikim formatima, sada je to nakit koji zapravo prelazi u skulpturu-kazala je autorica izložbe Aida Hebib Raguž. 

Također Karaman je kazao da je u mnogim radovima odmakla od klasičnog poimanja nakita-prstohvatnu veličinu nakita, predmeta koji se obično nosi na tijelu, povećala je i monumenizirala do mjere u kojoj se dominantnom komponentnom postala volumenska-skulpturalna -dimenzija moderlirane forme. 

-To je najnovija inovativna kolekcija, konceptualan pristup, a to je najvažnije. Kombinacija je različitih materijala, amo reći jedno asemblanžiranje-tehnika spajanja. Prepoznatljivo je po pleksiglasu, koristim različite materijale no naglasak je na pleksiglasu. Slažem ga kao segment stvarajući reljef-kazala je Hebib Raguž. 

U fotogaleriji pogledajte nakit na tematiku Držića i njegovih djela te također pogledajte tko je sve prisustvovao otvorenju izložbe.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *