(FOTOGALERIJA) Izložba suvremene fotografije i kava za početak subotnjeg jutra novi pilot projekt UGD-a

444

Umjetnička galerija Dubrovnik danas je s početkom u 10 sati organizirala stručno vodstvo kroz aktualnu izložbu „Praznina – izbor iz hrvatske fotografije XXI. stoljeća“ i osvježenje za posjetitelje.

Novi,  zanimljivi i osvježavajući pilot projekt za sve koji vole uživati u lijepom pogledu, dobroj kavi i još boljoj izložbi. 

-Pokrenuli smo za sada pilot projekt ‘Subotnje kave u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik’. Odlučili smo to napraviti kako bismo približili suvremenu umjetnost u ovom slučaju suvremenu fotografiju dubrovačkoj publici jer smo vidjeli da nedostaje dijaloga s publikom. Kad imamo otvorenje ili predstavljanje nekih knjiga to je monološki, imamo osobu koja priča, a zapravo smo htjeli stvoriti dijalog s publikom-kazala je Jelena Tamindžija, suradnica za međunarodnu suradnju UGD-a.

Pilot projekt ‘subotnje kave u UGD’ trebale bi se održavati jednom mjesečno. 

-Odlučili smo to raditi jednom mjesečno. Prvi put ćemo predstaviti trenutačnu izložbu ‘Praznina-izbor iz hrvatske fotografije XXI.stoljeća’, a onda ćemo svaki mjesec jednu subotu odvojiti za stručno vodstvo dubrovačkoj publici-kazala je Tamindžija. 

-Subotnja kava je program kojem je ideja da zapravo na taj slobodan dan, u subotu, kad mnogi idu s djecom prošetat u Grad dođu prvo u Galeriju u deset ura pogledaju izložbu, dobiju vodstvo te popiju kafu na ovoj najljepšoj taraci u Gradu te nakon toga pođu na Stradun proštetat popit drugu kafu prije objeda. I to je neki subotnji đir za koji želimo da započne s Galerijom odnosno da Galeriju i sve njezine programe ubacimo u standardnu rutinu ljudi, svakodnevni život. Želimo da umjetnost i muzejske ustanove ne budu odvojene od života nego da budu sastavni dio življenja pa tako i ovaj program koji ide u tom smjeru – kazao je Marin Ivanović, ravnatelj UGD-a.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *