(FOTOGALERIJA) KROZ OBJEKTIV AHMETA ERTUGA: Otvorena izložba ‘Točka isčeznuća’

274

Nakon dugo najavljivanja, večeras u Umjetničkog galeriji Dubrovnik otvorena je svjetski poznata izložba ‘Točka isčeznuća’, čija se najava nalazila i u časopisu Turkish Airlinesa, a riječ je o turskom fotografu Ahmetu Ertuğu koji se fotografijom počeo baviti tijekom studija arhitekture u Londonu snimajući ulični život zapadnog i istočnog Londona. Njegovi projekti fotografiranja arhitektonske baštine objavljeni su u više od 30 knjiga o umjetnosti. Najvažnije samostalne izložbe imao je u Parizu, Londonu, New Yorku, Beču i Istanbulu, a od večeras i u Dubrovniku.

-Imam strast prema arhitektonskoj baštini, putovao sam po mjestima s prelijepom arhitekturom i ova izložba je fokusirana na renesansnu arhitekturu, dio Italije koji je spojen s Dubrovnikom. Oko 15 fotografija je fotografirano u Italiji i to su knjižnice, palače i kazališta. Izložbu sam sastavio kao djelo koje je povezano s glazbom. Fotografije renesansnog Dubrovnika su se odlično uklopile u fotografije Italije. Fotografirali smo na više od 20 lokacija, ali za izložbu smo izabrali pet najposebnijih lokacija koje će biti iznenađenje za građane Dubrovnika. Neki od motiva su kao najbolje čuvana tajna i uživat ćete u posebnoj vezi dubrovačke arhitekture i renesansne arhitekture Italije-kazao je autor izložbe Ahmet Ertuğ te također dodao: 

-Ponosan sam što imam izložbu ovdje i fotografije su se stopile s arhitekturom ove zgrade koja je također palača-kazao je Ertuğ.

Izložbu možete posjetiti sve do 11.ožujka te osim Italije vidjeti i skrivene motive grada Dubrovnika. 

Tko je sve prisustovao izložbi pogledajte u fotogaleriji. 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *