(FOTO) Motomrazovi velikog srca u humanitarnoj akciji! Đir Stradunom za kupnju dječjeg defibrilatora

720

Tradicionalno okupljanje Motomrazova na Sv. Stjepana održalo se danas na Stradunu u organizaciji Moto klub Libertas Riders, Dvije rote, Nomade, Du moto Foruma te ostalih bikera. Ove godine radi se o humanitarnoj akciji skupljanja novca za kupnju dječeg defibrilatora na Pedijatrijskom odjelu Opće bolnice Dubrovnik čime su se priključili akciji Facebook grupe ‘Mame iz Dubrovnika’ .

– Reakcije djece su uvijek fenomenalne. Nas bikere smatraju nekom drugom vrstom ljudi, pa se ugodno iznenade kad vide ovakve stvari – kazao je predsjednik Moto kluba Dvije rote Danko Raguž.

Maja Lukačević Stražičić iz Facebook grupe ‘Mame iz Dubrovnika’ objasnila je kako je krenula cijela ideja.

– Nakon posjeta Pedijatrijskom odjelu OB Dubrovnik u razgovoru s doktoricom Radonić smo došle na ideju da kupimo dječji defibrilator koji je potreban Odjelu. Dečki su nam se pridružili tako što su oni u nekoliko udruga registriranih na području Dubrovnika i okolice, odlučili pomoći, ne samo proći Stradunom već i humanitarno za skupiti te novce. Odricali sus edjela neke svoje zarade koji su imali tijekom akcije u kojima su sudjelovali i donirati ih zajedno s nama za tu humanitarnu akciju. 

Cijena uređaja je preko 70 tisuća kuna i ovom akcijom bi on napokon trebao biti kupljen i doniran Pedijatrijskom odjelu OB Dubrovnik.

Motomrazovi su skupili 12 174,30 kuna i ovom prigodom zahvalili svim sugrađanima koji su otvorili svoja srca i bili dio ove humanitarne akcije.

Dio atmosfere sa Straduna pogledajte u fotogaleriji.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *