FOTOGALERIJA / Nakon šest godina ponovno otvorena ribarnica na Peskariji

287

Nakon punih šest godina ribarnica na Peskariji ponovno je ugledala svjetlo dana.

“Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo nakon punih šest godina u Grad vratiti Peskariju koja je stoljetno tu na istom mjestu. Projekt, iako mali, izuteno je zahtjevan i rađen u skladu sa svim konzervatorskim uputama i sa svim uputama o trgovini hrane po najvišim standardima. Ovo je jedan mali projekt ali meni najdraži u mom mandatu” – istaknuo je direktor Sanitata Tomislav Tabak

Gradonačelnik Mato Franković kazao je da mu je iznimna čast danas prisustvovati vraćanju još jednog elementa života u Gradu, u sami Grad. “Prije šest godina netko je ugasio svijetlo, zatvorio vrata i rekao ADIO Peskarijo. Tada se možda činilo nemogućim postići minimalne tehničke uvjete, a onda se možda i razmišljalo kako nema tu dva tri ribara i da će možda svega pet šest ljudi kupovati, i da nije bitno. Bitno je, jer upravo ova Peskarija označava identitet Grada, isto kao što je bitno da smo sa Zakladom Blaga djela vratili cvjećaru u Grad i s Društvom prijatelja dubrovačke starine zadržali kamenoklesarski obrt. Bitno je da tradicijski obrti budu u Gradu, žive u Gradu i žive sa svojim Gradom, jer u konačnici ako sve urbane elemente izgubimo onda ćemo izgubiti i ljude, a oni su ipak najveća i najvažnija vrijednost našeg Grada. Nadam se da će naši ribari i stanovnici Grada biti zadovoljni.”

Grad Dubrovnik nastavlja s provođenjem mjera revitalizacije Grada, među kojima su i povratak i očuvanje tradicijskih deficitarnih obiteljskih proizvodnih i uslužnih obrta. Uređenje Peskarije jedan je u nizu gradskih projekata koji imaju za cilj podizanje kvalitete života unutar povijesne jezgre Grada.

Video s otvorenja ribarnice možete pogledati OVDJE

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *