FOTOGALERIJA: Svečana premijera dokumentarnog filma ‘Marijanski zavjet za domovinu’

240

U kinu Slavica večeras je održana svečana premijera dokumentarnog filma “Marijanski zavjet za Domovinu” kao i predstavljanje 3. Zavjetnog hodočašća u ovom dijelu Europe, koje je ove godine završilo u Dubrovniku. 

-Znakovito je što imamo premijeru filma na Sv. Roka, ali to i je i dan poslije Velike Gospe. Još uvijek je taj doživljaj u nama. A specifično je i to što je kraj Marijanskog zavjeta, zavjetnog hodočašća u Dubrovniku. Nakon 1700 km, nakon toliko znoja, truda, žuljeva, kiša i žege te svega ostaloga završavamo na Srđu sa prekrasnim dojmovima – kazao je Zoran Jović, organizator i koordinator posljednje dionice koja se proteže od Neuma do Dubrovnika.

Zavjetno hodočašće kojem se na rutama priključuju brojni mladi, branitelji kao i ostali sudionici. Hodočasnički put, u trajanju od 75 dana i 1700 km, prolazi svim većim Marijanskim svetištima od istoka do juga Hrvatske ali i dijelom BIH. Sam hod spaja prirodne ljepote, turističku i kulturnu baštinu, tjelesnu aktivnost i duhovni sadržaj. Zavjetno hodočašće, uz zajedništvo simbolizira put iskupljenja, rehabilitacije, pronalaska smisla, čišćenja, zavjeta, obećanja i upoznavanja sebe. 

Tko je sve došao na svečanu premijeru, pogledajte u fotogaleriji.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *