(FOTOGALERIJA) Tko je sve bio na druženju HDZ-ovaca u Karaki

475

Obilježavanje obljetnice osnutka dubrovačkog HDZ-a tradicionalno se upriličilo u kafiću Karaka gdje je prije 28 godina, točnije 11. studenog 1989. i osnovan. 

Uz brojne članove i simpatizere Hrvatske demokratske zajednice, druženju su prisustvovali i gradonačelnik grada Dubrovnika i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Mato Franković, župan Dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, saborski zastupnici Branko Bačić i Sanja Putica, državni tajnik Frano Matušić te brojni načelnici s područja DNŽ i gradski vijećnici.

Gradonačelnik Franković naglasio je kako se prije 28 godina skupina hrabrih ljudi s jednim ciljem slobodne i neovisne Hrvatske okupila ovdje u Karaki kako bi imali sredstva za taj cilj, a to je bila Hrvatska demokratska zajednica.

– To je bila ideja iznimno opasna, ipak se nisu bojali za svoje živote i živote svojih obitelji. Bili su spremni sve žrtvovati samo za taj cilj. Za to su danas s nama prvi predsjednik općinske organizacije HDZ-a Ivo Jelčić i gospođa Spasa koja je ovdje radila i bila sudionik te se odmah upisala u HDZ – kazao je Franković.

– Zbunjen sam kada vidim koliki ministri, saborski zastupnici pa i premijer i predsjednica dolaze u ovako jedan mali kafić. Sve se zapravo dogodilo slučajno i da nije bilo gospođe Spase koja je u Karake radila i gospara Boža Brajkovića, mi ne bismo bili ovdje. Te 1989. kada smo sjedali u kutu Karake, gospar Božo nam je rekao da mu je kuhinja puna agenata koji traže da nas izbace. Gospođa Spase je tada rekla da smo njezini gosti i da ne radimo probleme. Imam lijepe uspomene na te dane, bilo mi je uzbudljivo – prisjetio se Ivo Jelčić. 

Nakon druženja uslijedila je tradicionalna zajednička fotografija ispred crkve sv. Vlaha.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *