(FOTOGALERIJA) U Gospinom polju održana promocija policijskog zanimanja: Potrebne su nam mlade snage!

572

Promocija policijskog zanimanja održana je danas u Sportskoj dvorani u Gospinom polju. Prije same promocije održana je konferencije na kojoj su sudjelovali načelnik Policijske akademije Dubravko Novak, voditeljica Policijske škole „Josip Jović“ Renata Odeljan i načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević.

Cilj ove akcije je promovirati Policijsku školu, koji su kriteriji upisa, kakvi se programi nude i kako se obrazovanje provodi.

– Danas se obraćam mojim sugrađanima i sugrađankama kako bismo ih potakli da prihvate program Policijske akademije i postanu hrvatski policajac ili policajka. Želim da se priključe uspješnom timu koji dugi niz godina pokazuje zavidne rezultate, a za to su nam uvijek potrebne mlade snage za koje se nadam da ni ovaj put neće izostati – istaknuo je načelnik PU DNŽ Pavličević.

Policija nosi širok spektar zanimanja i poslova: temeljna, prometna, interventna, kriminalistička i razne specijalnosti unutar

– Ovaj tim zadnjih dvadeset i nešto godina uspješno radi, zahvaljujući tom timu mi imamo slobodnu Hrvatsku i imamo sigurnu granicu koja je granica EU, a u budućnosti  i Schengena. Za očuvanje te sigurnosti svakako su nam potrebne mlade snage i budući naraštaji policajki i policajca – naglasio je Pavličević.

Uvjeti za upis u Policijsku školu su da je osoba hrvatski državljanin, da nema više od 28 godina, da ima tjelesnu i zdravstvenu spremnost, posebno razvijene motoričke sposobnosti, da je dostojan obavljati ovaj posao i da nije pripadnik niti jedne političke stranke. 

Kada se zadovolje ti uvjeti, polaznici koji se prijave prolaze određena testiranja motorike, psihološka testiranja, opće kulture, informatiku i engleski jezik. Kad se sve zbroji dobiju se rezultati i pošalje se obavijest da li je kanndidat zadovoljio uvjetima ili ne. Školovanje traje 18 mjeseci, a 11 mjeseci je pohađanje programa koje ima policijska škola, pa šest mjeseci vježbeničkog staža. Unutar toga se provodi praksa koja traje tri mjeseca. Slijedi Državni ispit nakon kojeg kandidati mogu reći da li su postali policajac ili policajka.

Po završetku konferencije za medije u velikoj sportskoj dvorani održala se prezentacija policijskog zanimanja kroz pokazne vježbe policijskih demo timova koji su prezentirali rukovanje i uporabu vatrenog oružja, primjenu sredstava prisile i borilačke vještine. Također, izlaganjem na štandovima svoju opremu koju koriste u svakodnevnom radu prezentirali su svi rodovi policije.

Policijska akademija i Policijska škola „Josip Jović“ pokrenuli su niz promotivnih aktivnosti kojima se promovira Policijska škola. Prva u nizu aktivnosti održala se upravo u Dubrovniku.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *