( FOTOGALERIJA ) U Putnikovićima po prvi put održana manifestacija “Pelješac u vinskoj kapljici”

98

Dana 28. travnja 2018. godine u Putnikoviću na Pelješcu po prvi put je održana manifestacija Pelješac u vinskoj kapljici. Manifestaciju su organizirali Poljoprivredna zadruga Putniković i Kulturno-umjetničko društvo Putniković uz pomoć  Turističke zajednice Općine Ston, Općine Ston  i Udruge Plavac mali.

Organiziran je cjelodnevni izlet koji je uključivao šetnju kroz vinograde, vinokušnju na uzvišenju sv. Trojstva, nastup lokalnog folklornog sastava koji su pokazali jedinstavni običaj ophoda Bijelih maškara koji se njeguje već dvadeset godina i riječ je o zaista jedinstvenom pokladnom svadbenom običaju, potom je slijedila seljačka marenda s tradicionalnim svječe pečenim poprigušama. Izlet se nastavio u Domu vinarske tradicije kroz prezentaciju pod nazivom Razvoj vinarstva, vinogradasrtva i zadrugarstva u Putnikoviću, a posluživao se kuhani grah i pečene srdele. Sve to je začinjeno s najboljim vinima dobivenih iz plavca malog i maraštine Poljoprivredne zadruge Putniković. Posjetitelji su bili turistički djelatnici iz Dubrovnika te individualni gosti. Organizacija ovog hvalevrijednog projekta održana je uz pomoć mještana svih uzrasta.

Manifestacija je prepoznata kao dobra ideja i dobar početak novog proizvoda pred kojim je tek razvoj. Svim posjetiteljima zahvaljujemo i pozivamo sve zaljubljenike u vino, kulturu i tradicionalna jela na druženje na istom mjestu za godinu dana.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *