Franković: Dopustimo si veselje, ali nagradimo i jedni druge odgovornim ponašanjem!

613

Kolendari folklornog ansambla Linđo i Gradske glazbe Dubrovnik, zajedno s građanima, danas su pred Gradskom vijećnicom u podne izveli tradicionalnu dubrovačku kolendu.

Uoči božićnih blagdana gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković prigodnim se riječima obratio sugrađanima.

Poštovane gospođe i gospari,

dragi sugrađani,

nazdravlje vam došao Badnji dan!

Pred osvit drugog Božića kojeg dočekujemo u novim uvjetima sjetimo se da smo zajedno u iščekivanju Kristova rođenja. U tom sretnom činu iščitajmo nadu u bolju sutrašnjicu.

I ovog Božića podijelimo toplinu i dobrotu s našim najbližima.

Osvrnimo se i na potrebite. Puno je među nama onih koji su usamljeni, bolesni, preplašeni. Možda to i ne pokazuju, a pate. Poklonimo im pažnju, ponudimo im pomoć. Neka se ne osjete zaboravljenima i napuštenima.

Dopustimo si veselje, ali nagradimo i jedni druge odgovornim ponašanjem. Očuvajmo zdravlje unutar svojih obitelji, a za sve drugo će biti vremena.

I ova pandemija će stati i vratit ćemo se našim dragim običajima i vjernim tradicijama.

Duh ovog blagdana ionako nije u pojavnostima, on se krije u nama. Zato vama i vašim obiteljima od srca želim čestit i blagoslovljen Božić uz želju da ga provedete u zajedništvu i u toplini svojih domova uz, kako kaže kolenda – zdravlje i veselje i duhovno spasenje!

Jer drugačije jest, ali opet je isto. Od davnina, kroz stoljeća. I bit će opet tako sutra. Nigdje kao u gradu kolendara.

Nazdravlje vam!”

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *